Κανάλια για την κυκλοφορία ουσιών μέσα στο σώμα

Κανάλια τροφής (rasa)

Τα κανάλια αυτά θα αναλάβουν τη μεταφορά της τροφής που έχει απορροφηθεί σαν χυλός από το έντερο και εισέρχεται στην πυλαία φλέβα για να οδηγηθεί στο ήπαρ. Διαταράσσονται από λιπαρό, κρύο και βαρύ φαγητό (γενικά από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικότερα από τα παγωτά) αλλά και από το άγχος και τη στενοχώρια.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, προκαλείται πρήξιμο του σώματος και εμφανίζονται αναπνευστικές δυσκολίες. Για την αποτοξίνωση και θεραπεία του μπλοκαρίσματος αυτών των καναλιών, βοηθάει πολύ η αποχή από βαριές τροφές, ή ακόμη και η περιστασιακή νηστεία.

Κανάλια αίματος (rakta)

Εδώ ανήκει το κυκλοφορικό σύστημα το οποίο μεταφέρει το αίμα μέχρι και την τελευταία γωνία του σώματος, αλλά και όλα τα αγγεία που βρίσκονται μέσα στα όργανα όπως στο ήπαρ, στον σπλήνα, κλπ.

Η διαταραχή εδώ θα προέλθει από οινοπνευματώδη ποτά, υπερβολικά ζεστό καιρό, ηλίαση αλλά και από καυτερές και λιπαρές τροφές. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι οι δερματικές εκδηλώσεις, ο πυρετός, οι αιμορραγικές καταστάσεις, κλπ.

Κανάλια μυών (mamsa)

Στα κανάλια αυτά κυκλοφορούν ουσίες που θρέφουν το μυϊκό ιστό και βρίσκονται κοντά σε τένοντες και επιφανειακούς μύες.

Το μπλοκάρισμα αυτών των καναλιών προέρχεται από κακή διατροφή, και όταν κανείς κοιμάται αμέσως μετά από το φαγητό. Το αποτέλεσμα θα είναι διάφορα οιδήματα στο σώμα, μυϊκά προβλήματα, φλεβίτιδα και κιρσοί στα κάτω άκρα.

Κανάλια λίπους (medas)

Στα κανάλια αυτά κυκλοφορούν λιπαρές ουσίες που μεταφέρονται και εναποτίθενται στον λιπώδη ιστό του σώματος. Υπάρχουν κυρίως στην περιοχή των νεφρών και στον κοιλιακό χώρο.

Το να μήν γυμνάζεται κανείς, το να κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας, το να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά και υπερβολικά λιπαρά φαγητά, διαταράσσει αυτά τα κανάλια. Έτσι δημιουργούνται προβλήματα όπως λιπαρό δέρμα και μαλλιά, υπερβολική εφίδρωση, οιδήματα, κλπ.

Κανάλια οστών (asthi)

Εδώ κυκλοφορούν ουσίες που θρέφουν τα οστά και τα κανάλια αυτά συνήθως ξεκινούν από την περιοχή της πυέλου όπου βρίσκονται και τα μεγαλύτερα οστά του ανθρώπου (μηριαία, λαγόνια).

Διαταραχή θα εμφανιστεί από υπερβολική άσκηση και κίνηση αλλά και από κακή διατροφή. Οι πόνοι στα οστά, η οστεοπόρωση, τα προβλήματα στα δόντια, τις τρίχες και τα νύχια μπορεί να οφείλονται σε βλάβη αυτού του δικτύου καναλιών.

Κανάλια μυελού των οστών και νεύρων (majja)

Τα κανάλια αυτά διοχετεύουν ουσίες προς και από το μυελό των οστών, αλλά και το κεντρικό νευρικό σύστημα (δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που περιβάλλει και θρέφει το κεντρικό νευρικό σύστημα κυκλοφορεί μέσα σε αυτά τα κανάλια.

Βλάβη θα προκληθεί μετά από κακώσεις και ατυχήματα, αλλά και από ακατάλληλη διατροφή. Διάφορα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν, όπως ναυτία, ίλιγγοι, λιποθυμίες και γενικά συμπτώματα και προβλήματα από τα νεύρα. Στην περίπτωση αυτή, σίγουρα θα βοηθήσει μια διατροφή που θα είναι πλούσια σε γλυκά και πικρά φαγητά, που καθαρίζουν αυτά τα κανάλια.

Κανάλια σπέρματος και ωαρίου (sukra)

Στα κανάλια αυτά κυκλοφορούν οι ουσίες που έχουν σχέση με την αναπαραγωγή του ανθρώπου (σπέρμα και ωάριο) και είναι οι όρχεις, οι επιδιδυμίδες, το πέος, οι σάλπιγγες, ο κόλπος, κλπ.

Διαταραχή θα προκληθεί από λανθασμένη σεξουαλική ζωή, πάντα σε σχέση με την ιδιοσυγκρασία (prakrti) του ατόμου, από καταπίεση της ερωτικής ορμής αλλά και από την καθημερινή υπερβολική ενασχόληση με το σέξ είτε με ερωτική επαφή, είτε ακόμη και με φαντασιώσεις.

Σαν αποτέλεσμα εμφανίζεται ανικανότητα, πρόωρη εκσπερμάτιση, αδυναμία εκσπερμάτισης, πόνοι κατά την ερωτική επαφή, κλπ. Η όποια θεραπεία θα βοηθηθεί από διατροφή πλούσια σε γλυκά και πικρά φαγητά που μπορούν και καθαρίζουν και αυτά τα κανάλια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση