Κανάλια για την αποβολή ουσιών από το σώμα

Αποβολή των κοπράνων

Η αποβολή των κοπράνων γίνεται από το παχύ έντερο και το ορθό και οι διαταραχές που θα προκληθούν έχουν σαν κύρια αίτια την κακή διατροφή, την καταπίεση της τάσης για αφόδευση και επίσης το να τρώει κανείς πρίν ολοκληρωθεί η πέψη του προηγούμενου γεύματος.

Τα συμπτώματα θα είναι δυσκοιλιότητα, διάρροιες, γουργουρητά και αέρια, πρήξιμο, και κοιλιακοί πόνοι. Η θεραπεία θα έρθει σταδιακά, με σωστή λήψη της κατάλληλης τροφής ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου.

Αποβολή του ιδρώτα

Με το δίκτυο αυτό μεταφέρεται ο ιδρώτας και τα κανάλια αυτά βρίσκονται στο δέρμα αλλά και στον λιπώδη ιστό. Ένα παχύσαρκο άτομο θα έχει συνήθως μεγάλη εφίδρωση και αυτό δείχνει τη συσχέτιση του λιπώδους ιστού με τον ιδρώτα και το δέρμα.

Η υπερβολική σωματική άσκηση, ο ζεστός και ξηρός καιρός, η κακή διατροφή με εναλλαγή ζεστών και παγωμένων τροφών αλλά και το ψυχολογικό stress είναι παράγοντες που διαταράσσουν αυτά τα κανάλια. Το κύριο πρόβλημα που θα προκύψει θα είναι δερματικές διαταραχές και διαταραχές της εφίδρωσης.

Αποβολή των ούρων

Το ουροποιητικό σύστημα με τα νεφρά (που περιλαμβάνουν ένα τεράστιο δίκτυο σωληναρίων), τους ουρητήρες , την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Τα πιθανά προβλήματα εδώ θα προέλθουν από καταπίεση της τάσης για ούρηση, από υπερβολική ερωτική δραστηριότητα και από παθήσεις των νεφρών. Τα συμπτώματα θα περιλαμβάνουν αδυναμία ούρησης, απώλεια ούρων, ελαττωμένη ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, αλλά και δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση