συσπασεις στομαχου που οφειλονται | συρρυγιο σε βρεφη | συκωτι τρανσαμινασες | πυρετο απο εμβολιο

Μηχανισμός αυτοάμυνας κατά των καρκινογόνων ουσιώνΣτοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μηχανισμού αυτοάμυνας του ανθρώπινου οργανισμού έναντι των καρκινογόνων τοξικών χημικών που υπάρχουν στις τροφές και το περιβάλλον, βρήκαν αμερικανοί επιστήμονες σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Εδώ και πολύ καιρό οι επιστήμονες εκτιμούσαν πως υπήρχε ένας τέτοιος μηχανισμός, αλλά οι ερευνητές του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη και του πανεπιστημίου Τσουκούμπα στην Ιαπωνία το απέδειξαν, μετά από 20 χρόνια έρευνας, χρησιμοποιώντας τεστ σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια.

Το σύστημα προστασίας του οργανισμού περιστρέφεται γύρω από μια ξαφνική ενίσχυση των προστατευτικών ενζύμων -- τα λεγόμενα ένζυμα της φάσης ΙΙ -- που αποβάλλει τα τοξικά χημικά. Τα ένζυμα ουδετεροποιούν αποτελεσματικά την ικανότητα των τοξινών να καταστρέφουν το DNA και να προκαλούν καρκίνο.

Οι επιστήμονες ήξεραν ήδη ότι φυσικές ουσίες σε φυτά, όπως η σουλφοραφάνη στο μπρόκολο και ορισμένα συνθετικά χημικά, μπορούν να περάσουν στο σύστημα αυτό και να έχουν προστατευτική δράση.

Σε δύο μελέτες που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση "Proceedings" της αμερικανικής Aκαδημίας Επιστημών, οι επιστήμονες γράφουν ότι όχι μόνο απέδειξαν τις βασικές λειτουργίες του συστήματος στα ποντίκια, αλλά βρήκαν ένα "διακόπτη που το ρυθμίζει.

"Πήραμε την απόδειξη που περιμέναμε εδώ πολύ καιρό για το βασικό μηχανισμό που μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο", γράφει ο Δρ. Πολ Ταλάλεϊ, μοριακός φαρμακολόγος στο Τζον Χόπκινς που μετείχε στην έρευνα. Με την αύξηση των επιπέδων των ενζύμων της φάσης ΙΙ, μπορεί να παρέχεται "πολύ αποτελεσματική προστασία" από τον καρκίνο, προσθέτει.

"Η ακριβής κατανόηση του συστήματος αυτού από την πλευρά μας, μπορεί να καταστήσει εύκολη την παρασκευή φαρμάκων, που θα μπορούν να το "κουρδίζουν", είπε ο Τόμας Κενσλέρ, ερευνητής στο Τζον Χόπκινς, τοξικολόγος και επικεφαλής των πρώτων κλινικών δοκιμών τέτοιου φαρμάκου στην Κίνα. "Εχουμε αποδείξεις ότι μπορέσαμε ν' αυξήσουμε τα επίπεδα του συστήματος προστασίας σε ανθρώπους", πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.