πονος στο γονατο πλαγια εξω | υπεζωκοτική συλλογή θεραπεια | kirsokhlh και γυμναστική

Αρωματοθεραπεία: στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας


Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι να χαλαρώσετε και να διώξετε το stress. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, ακολουθώντας τις συμβουλες της φύσης. Ένας τρόπος είναι και τα αιθέρια έλαια. Η σωστή χρήση των γνήσιων αιθέριων ελαίων, γνωστή και σαν αρωματοθεραπεία έχει ευεργετικά αποτελέσματα, που είναι γνωστά από τα πολύ παλιά χρόνια.

Θα τα βρείτε σε φαρμακεία ή εξειδικευμένα καταστήματα σε μεγάλη πλέον ποικιλία. Η χρήση των αιθέριων ελαίων δεν είναι μόνο για να γεμίζουν τον χώρο που ζούμε με ευχάριστες μυρωδιές. Εχουν την ικανότητα να επιδρούν και να ανακουφίζουν από το στρες που προκαλείται από τη φυσική και τη πνευματική ένταση.

Τα αιθέρια έλαια παράγονται από διάφορα μέρη του φυτού όπως τον φλοιό, τους σπόρους, τα άνθη, τα φύλλα ακόμα και τις ρίζες του. Ανάλογα τις ιδιότητες του κάθε ελαίου διαφέρει και η χρήση τους. Ετσι έχουμε διαφορετικά έλαια για εισπνοές, για μασάζ, για μπάνιο ή άλλες χρήσεις.

Η επίδραση τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 12 ώρες, γι'αυτό είναι πολύ σημαντικό να τηρείται ακριβώς η δοσολογία των σταγόνων που θα χρησιμοποιηθούν.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλά φυτά, φρούτα ακόμα και λαχανικά τα οποία έχουν αντισηπτικές, θρεπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το χαμομήλι για τις ηρεμιστικές, επουλωτικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες του.

Επουλωτικές ιδιότητες έχει και το χρυσάνθεμο. Ταυτόχρονα έχει αντιρυτιδική δράση και βοηθάει πολύ αυτούς που έχουν κουρασμένο και αφυδατωμένο δέρμα. Το καρότο πάλι, είναι σε όλους γνωστό για την επίδραση που έχει στο μαύρισμα του δέρματος και τη διατήρηση του.

Οι τρόποι με τους όποιους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια είναι πολλοί. Μπορείτε να εισπνεύσετε μερικές σταγόνες μέσα από ένα υφασμάτινο μαντήλι ή βαμβάκι. Ακόμα μπορείτε να ψεκάσετε τον χώρο που θέλετε με το κατάλληλο αιθέριο έλαιο. Για όσους είναι πιο ρομαντικοί, και τους αρέσει η χαλάρωση τότε τα αιθέρια έλαια είναι ότι καλύτερο για ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό από αιθέρια έλαια, αφού πρώτα ελέγξετε ότι δεν είσαστε αλλεργικοί σε αυτό. Διαλέξτε τη χρήση που θα κάνετε και απολαύστε τα δώρα της φύσης σε συνδυασμό με την χαλάρωση και την ηρεμία σας.

Δείτε το video

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.