βλεννη στα κοπρανα | keratitida se gata antimetwpish | κορωναΐο | μετάσταση στον πνεύμονα

Έχω φαγούρα, είναι σοβαρό;

Όταν κάτι επιμένει, ακόμα και το πιο απλό, θα πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή του ειδικού.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, παρά για κάποια μορφή δερματίτιδας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος σε θέματα που αφορούν την υγεία μας. Όταν κάτι επιμένει, ακόμα και το πιο απλό, θα πρέπει να ζητάει τη συμβουλή του ειδικού.

Φαίνεται οτι η ξηρότητα του δέρματος είναι από τους συχνότερους παράγοντες που προκαλούν τον κνησμό (φαγούρα). Ένα άλλο συχνό αίτιο είναι η ατοπική δερματίτιδα, που είναι αλλεργικό νόσημα. Σε μερικές περιπτώσεις κάποια φάρμακα ενοχοποιούνται οτι μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα παροδικά.

Ωστόσο σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ο κνησμός είναι επίμονος και πιθανώς γενικευμένος σε όλο το σώμα. Τότε ενδέχεται να συσχετίζεται με σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά αναφέρονται η νεφρική ανεπάρκεια, η έλλειψη σιδήρου, μερικά νοσημάτα του θυρεοειδούς και ένα νόσημα του αίματος που λέγεται νόσος του Hodgkin's. Επίσης η χολολιθίαση (πέτρες στη χολή) και άλλα νοσήματα του ήπατος μπορεί να παρουσιάζουν κνησμό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.