βρογχικο ασθμα | αντιμετωπιση ξηρου φατνιου | λοιμωξη κατωτερου αναπνευστικου | φλεγμονη ρινοφαρυγγα

Αερόμπικ με βαράκια


Πως γίνεται

Είναι πολύ καλός συνδυασμός της αερόβιας γύμνασης και της εξάσκησης με αντιστάσεις. Η ένταση της άσκησης κυμαίνεται στο 60 με 70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας και το βάρος των αλτήρων από ένα έως τρία κιλά. Εάν οι ασκούμενοι δεν βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, η προπόνηση χωρίζεται και αφιερώνονται συνήθως 20 λεπτά σε καθαρά αερόβια άσκηση και 15 με 20 λεπτά σε εξάσκηση με αλτήρες. Πάντως εάν υπάρχει η δυνατότητα από τους ασκούμενους, ο συνδυασμός έχει θετικότερα αποτελέσματα. Η προπόνηση πρέπει να γίνεται από έμπειρο γυμναστή, ώστε να εφαρμόζεται με ορθότητα και να προστατεύονται οι αθλούμενοι από προβλήματα όπως η υπερβολική καταπόνηση της καρδιάς και των αρθρώσεων, η πιθανή αύξηση της αρτηριακής πίεσης ( λανθασμένη χρήση αλτήρων ) και η πρόκληση μυϊκού πόνου - πιάσιμο - μετά την άσκηση. Η καλή προθέρμανση και η αποθεραπεία με έμφαση στις διατάσεις είναι απαραίτητες.

Τι επιτυγχάνεται

Με αυτό το συνδυασμό, όταν φυσικά εφαρμόζεται σωστά, επιτυγχάνονται επιπλέον καύση λιπαρών οξέων, μυϊκή σύσφιξη χωρίς υπέρμετρη αύξηση του όγκου ( πολλές επαναλήψεις με ελαφρούς αλτήρες ), αυξημένη θερμιδική καύση, λόγω της αντίστασης και πολύ καλή εκγύμναση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.