τσιμπουρια σκυλων φαρμακο | στιγμα μεσογειακησ αναιμιασ | αδενωμα ηπατος | φλεγμονη στο παχυ εντερο

Αερόμπικ στο νερό


Πως γίνεται

Το πρόγραμμα γύμνασης με τη μορφή αερόμπικ στο νερό ( Aqua Aerobic ) μπορεί να αποτελείται από ασκήσεις σύσφιξης και ενδυνάμωσης των μυών ( με ειδικούς αλτήρες, λάστιχα ή χωρίς ) ή να είναι συνδυασμός και των δύο. Αυτό το είδος άσκησης προϋποθέτει ειδικές κολυμβητικές δεξαμενές, βάθους 50 έως 30 εκατοστών, με αρκετές μπάρες και σχοινιά, για να στηρίζονται και να ξεκουράζονται οι ασκούμενοι.

Πολλές βέβαια απλές ασκήσεις γίνονται εύκολα και σε κανονικές πισίνες με πολύ καλά αποτελέσματα. Η γυμναστική στο νερό βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία, την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη και ευλυγισία.

Πλεονεκτήματα..

1. Το νερό δημιουργεί αντίσταση σε κάθε είδους κίνηση. Αυξάνοντας τη μυϊκή προσπάθεια, το νερό επιταχύνει τη διαδικασία σύσφιξης των μυών χωρίς ιδιαίτερο κόπο και - πιάσιμο - των μυών.
2. Η άσκηση μέσα στο νερό δεν χρειάζεται να είναι πολύωρη και ιδιαίτερα κοπιώδης. 25 λεπτά άσκησης στο νερό αντιστοιχούν σε 45 λεπτά άσκησης στην ξηρά.
3. Επειδή το σώμα απαλλάσσεται αρκετά από τη βαρύτητα, υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης ποικιλίας ασκήσεων, με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμών.
4. Αποτελεί τον πλέον εφαρμοσμένο τύπο άσκησης για άτομα με ειδικές ανάγκες.
5. Ταιριάζει ιδιαίτερα στους παχύσαρκους και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
6. Η απαλλαγή του σώματος από ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, δημιουργεί την αίσθηση νευρομυϊκής χαλάρωσης, που συμβάλλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους.

Μειονεκτήματα.

1. Κίνδυνος μολύνσεων, κυρίως από μύκητες.
2. Αυξημένη πιθανότητα δερματοπαθειών.
3. Κίνδυνος εγκαυμάτων εάν γίνεται σε ανοιχτή πισίνα.
4. Αύξηση του ποσοστού σωματικού λίπους. ( θερμική προστασία ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.