βλεννογόνος | εξεταση προστατη | σε ποιες περιπτωσεις οι τιμες του ηπατος ειναι ανεβασμενες

Θρεπτικός χυλός - rasa dhatu


Γενικά

Πρόκειται για το θρεπτικό μέρος της τροφής που απορροφάται από το πεπτικό σύστημα με τη μορφή του "χυλού". Αυτό είναι το πρώτο από τα επτά Dhatus και επειδή ακριβώς είναι το αρχικό σκαλί στην οκτάβα της τροφής, εάν κάτι δέν πάει καλά σε αυτό το στάδιο, τότε όλοι οι υπόλοιποι ιστοί θα έχουν κάποιο πρόβλημα.

Εάν πάσχει το αυτί σας, πάσχει το αυτί σας - εάν πάσχει το πόδι σας, πάσχει το πόδι σας - εάν όμως πάσχει το πεπτικό σας σύστημα, πάσχει το πεπτικό σας σύστημα και ταυτόχρονα θα πάσχει και όλο το σώμα σας διότι δεν θα απορροφά τα κατάλληλα συστατικά από την τροφή σας, όσο και εάν φροντίζετε το φαγητό σας ώστε να είναι πάντα φρέσκο και υγιεινό.

Αυτό είναι μια μικρή αλλαγή και προέκταση της ρήσης "είμαστε ό,τι τρώμε" σε "είμαστε ό,τι τελικά απορροφούμε από την τροφή μας".

Διαδικασία

Η τροφή Ahara εισέρχεται στο σύστημα και κάτω από την επίδραση της "φωτιάς" του Antara Agni (πρόκειται ουσιαστικά για το Pacaka Pitta που εδρεύει στο στομάχι και την αρχή του λεπτού εντέρου), διασπάται σε Rasa που εισέρχεται στο σώμα σαν χυλός και αποτελεί τον πρώτο από τους επτά ιστούς και ταυτόχρονα ότι απομείνει, δημιουργεί το Kitta ή Purisha, δηλαδή τα κόπρανα, που θα αποβληθούν.

Σε όλες λοιπόν τις διαταραχές των κενώσεων και του πεπτικού συστήματος γενικότερα, εκτός από την έρευνα για την κατάσταση του Vata, θα πρέπει απαραίτητα να ελέγχεται και να φυσιολογικοποιείται αυτό το πρώτο στάδιο της πεπτικής διαδικασίας.

Έλλειψη

Όταν υπάρχει λίγο από το Rasa Dhatu, υπάρχει έντονο αίσθημα κούρασης, ξηρασία στο δέρμα και τα χείλη, ευαισθησία στους ήχους. Εμφανίζονται επίσης μυϊκές κράμπες, ταχυκαρδία και καρδιοπάθειες.

Περίσσεια

Υπάρχει αύξηση της έκκρισης βλέννης, σάλιου, τα κανάλια (srotas) του σώματος μπλοκάρονται και κλείνουν και συνεπώς μειώνεται ή και κόβεται η όρεξη για φαγητό. Παράλληλα σε νοητικό επίπεδο εμφανίζεται λήθαργος, νωχελικότητα και μελαγχολία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.