ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | βλεννα απο το εντερο | στενωση αορτης | μυες ωμου | αδεσποτα ζωα πληροφοριες | ειλεος

Λιπώδης ιστός - medas dhatu


Γενικά

Είναι ο λιπώδης ιστός του σώματος που αποτελεί την αποθήκη ενέργειας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τροφοδοτήσει τους υπόλοιπους ιστούς. Εκτός από αποθήκευση ενέργειας την οποία θα χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος σε "ώρες ανάγκης" λειτουργεί και σαν λιπαντικό μέσο για τη σωστή κίνηση του σώματος, αλλά και σαν μονωτικό μέσο για να προφυλάσσει το σώμα από το υπερβολικό κρύο και τη ζέστη.

Διαδικασία

Ο μυϊκός ιστός κάτω από την επίδραση του Mamsa Agni διασπάται σε Medas που εισέρχεται στο επόμενο στάδιο σαν λίπος και δημιουργεί το λιπώδη ιστό και σε Rava Malah, δηλαδή εκκρίσεις που αποβάλλονται από διάφορα σημεία του σώματος (όπως είναι τα δάκρυα από τις άκρες των ματιών, η κυψελίδα - κερί των αυτιών, κλπ).

Έλλειψη

Σε έλλειψη του Medas Dhatu εμφανίζεται αδυναμία, αρθροπάθειες, κούραση στο σώμα και στα μάτια, σπληνομεγαλία, κακή ποιότητα μαλλιών, νυχιών, οστών και δοντιών.

Περίσσεια

Δημιουργεί παχυσαρκία, κόπωση, άσθμα, διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας, δίψα, υπέρταση και έντονες φοβίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.