ασπρο εξογκωμα στη γλωσσα | χλαμυδια γατα | τι ειναι ο χαλινος στο στομα

Αίμα - rakta dhatu


Γενικά

Είναι το αίμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του σώματος, αλλά και για την απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων. Είναι ο μόνος ιστός που είναι συνεχώς σε επαφή με όλα τα κύτταρα του σώματος.
Το αίμα περιέχει ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, αντισώματα, θρεπτικά υλικά, και ένα πλήθος ακόμα από ουσίες, απαραίτητες για τη ζωή του ανθρώπου.

Διαδικασία

Ο χυλός Rasa, κάτω από την επίδραση του Rasa Agni (πρόκειται ουσιαστικά για το Ranjaka Pitta που εδρεύει στο ήπαρ) διασπάται σε Rakta που εισέρχεται στο επόμενο στάδιο σαν αίμα και σε Kapha, δηλαδή βλέννη η οποία και αποβάλλεται από τους βλεννογόνους.

Έλλειψη

Σε έλλειψη αυτού του ιστού (Rakta Dhatu) εμφανίζεται αναιμία, ωχρότητα βλεννογόνων, υπόταση, ξηροδερμία. Επίσης μια γενική κόπωση και αυξημένη όρεξη για όξινα και δροσερά φαγητά.

Περίσσεια

Εμφανίζονται υπέρταση, δερματοπάθειες, αποστήματα, ηπατομεγαλία και σπληνομεγαλία, διάφορα έλκη, ηπατίτιδα, ερυθρότητα βλεννογόνων και αίσθημα καύσους με εξάψεις και εφιδρώσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.