επιπεφυκότας | ხოლისტერინი | ατυπη πνευμονια | ογκιδια εσωτερικα στο ανω χειλος | σκωληκοειδίτιδα | μυοκαρδιοπαθεια

Νευρικός ιστός - majja dhatu


Γενικά

Με τον όρο αυτόν υπονοείται ο νευρικός ιστός που σχηματίζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το περιφερικό νευρικό σύστημα, αλλά εδώ ανήκει και ο μυελός των οστών που παράγει τα διάφορα συστατικά του αίματος. Ο ιστός αυτός, στην μεγάλη του πλειοψηφία είτε είναι κλεισμένος μέσα σε οστά, είτε περιβάλλεται από οστά.

Διαδικασία

Ο οστίτης ιστός κάτω από την επίδραση του Asthi Agni διασπάται σε Majja το οποίο εισέρχεται στο επόμενο στάδιο σαν μυελός των οστών που περικλείεται μέσα στα οστά και σαν νευρικός ιστός (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) που επίσης περικλείεται από τα οστά του κρανίου. Τα απόβλητα αυτού του σταδίου είναι Kesa και Loma, δηλαδή οι τρίχες του κεφαλιού και του σώματος και τα νύχια.

Έλλειψη

Η μείωση του Majja Dhatu θα φέρει οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα, ιλίγγους, πτώση της σεξουαλικής επιθυμίας, και πολύ άγχος, κυρίως διότι το άτομο θα νοιώθει `χωρίς στήριγμα στη ζωή`.

Περίσσεια

Βάρος στα οστά και γενικά τις αρθρώσεις, επιβράδυνση της επούλωσης πληγών και τραυμάτων, γενική ραθυμία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.