ηθμοειδης κολπος | φλεγμονη στο εντερο αντιμετωπιση | παχυνση καρδιας | συμπτωματα υποταση

Σπέρμα - sukra dhatu


Γενικά

Εδώ ανήκει το σπέρμα (Sukra), αλλά και το ωάριο (Artava) στη γυναίκα, είναι δηλαδή ο ιστός που είναι υπεύθυνος για την αναπαραγωγή του ανθρώπου. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την φοβερή ενέργεια που κλείνει μέσα του αυτός ο ιστός, ενέργεια που θα καθοδηγήσει τη δημιουργία ενός νέου ανθρώπινου όντος όταν την κατάλληλη στιγμή, το σπερματοζωάριο θα συναντήσει το ωάριο και θα γίνει η σύλληψη.

Διαδικασία

Ο νευρικός ιστός και ο μυελός κάτω από την επίδραση του Majja Agni μετατρέπεται σε Sukra δηλαδή σπέρμα στον άνδρα και σε Artava δηλαδή ωάριο στη γυναίκα που εισέρχονται στο επόμενο στάδιο δημιουργώντας τον ιστό που θα αναπαράγει το ανθρώπινο είδος. Το απόβλητο αυτού του σταδίου ονομάζεται Sneha Akshivata και είναι το ελαιώδες, λιπαρό σμήγμα που αποβάλλεται από τους σμηγματογόνους αδένες.

Το σπέρμα / ωάριο κάτω από την επίδραση του Sukra Agni ή του Αrtava Agni αντίστοιχα, θα μετατραπεί σε Ojas δηλαδή τη Ζωτική Δύναμη η οποία αποτελεί το τελικό στάδιο της οκτάβας της τροφής και είναι η λεπτή τροφή του νοητικού σώματος του ανθρώπου.

Το Ojas δίνει ζωή στον οργανισμό, συντονίζει το αμυντικό του σύστημα και όταν είναι ισχυρό, υπάρχει Υγεία. Όταν καταστραφεί, επέρχεται ο θάνατος.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη σπέρματος (είτε διότι δεν παράγεται σωστά, είτε διότι παράγεται μεν σωστά αλλά στη συνέχεια "χάνεται" με υπερβολική ερωτική δραστηριότητα), θα οδηγήσει σε προβλήματα του Ojas. Εδώ υπάρχουν πολλές αναφορές στα Αγιουρβεδικά κείμενα σχετικά με την ερωτική ζωή του κάθε ανθρώπου σε σχέση πάντα με την ιδιοσυγκρασία του και αντίστοιχα κείμενα αποτελούν οι Ταοϊστικές Διδασκαλίες ("Το Ερωτικό Ταό") όπου δίνεται μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια να μην υπάρχει συχνή απώλεια σπέρματος).

Στο τελευταίο αυτό στάδιο δέν υπάρχει Malabhaga, δηλαδή κάποιο παραπροϊόν που να χρειάζεται να αποβληθεί και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει τη σπουδαιότητα αυτού του σταδίου.

Έλλειψη

Η πτώση της ποσότητας του Sukra Dhatu δημιουργεί έλλειψη ζωτικής ενέργειας, πτώση του αμυντικού συστήματος του ατόμου, προβλήματα στην στύση και εκσπερμάτωση, οσφυαλγία, πτώση ερωτικής επιθυμίας, γενικό αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στη ζωή.

Περίσσεια

Υπερπλασία του προστάτη, υπερσεξουαλική ζωή, έντονες κρίσεις θυμού και επιθετικότητας, νοητική σύγχυση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.