Διώξτε το άγχος που σας βασανίζει

Το στρες κυριαρχεί στην ζωή μας. Ταχυκαρδίες, δύσπνοια, κρύος ιδρώτας και ένταση στους μυς είναι κάποια από τα κύρια συμπτώματα που αποκαλύπτουν πως διανύετε μια δύσκολη περίοδο.

Αν ο γιατρός σας δεν έχει διαγνώσει κάτι διαφορετικό, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Με μερικούς απλούς τρόπους μπορείτε να περιορίσετε το άγχος σας, να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά σας προβλήματα με περισσότερο θάρρος.

Καφές και αλκοόλ

Καταρχήν μειώστε την κατανάλωση του καφέ και του αλκοόλ, που διεγείρουν το νευρικό σύστημα και σας δημιουργούν επιπρόσθετο εκνευρισμό. Η καφεΐνη προκαλεί υπερένταση και λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στην διεξαγωγή ενός ήρεμου ύπνου. Αντικαταστήστε τον καφέ με ένα φλιτζάνι τσάι, χαμομήλι ή με ένα ρόφημα βοτάνων.

Άσκηση

Ξεκινήστε συστηματική άσκηση. Η γυμναστική λειτουργεί αγχολυτικά, συμβάλλει στην διατήρηση του σωματικού βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα και μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών νοσημάτων και διαφόρων ειδών καρκίνου. Με την άσκηση αποβάλλεται το στρες και εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν αισθήματα ζωντάνιας και ευφορίας.

Relax

Βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Οι περισσότερος κόσμος, λόγω του φορτωμένου καθημερινού του προγράμματος, αποφεύγει να κοιμάται όσο απαιτεί ο οργανισμός του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία οξύθυμων, νευρικών και εριστικών ανθρώπων.

Ο ύπνος και η ύπαρξη προσωπικού χρόνου αποτελούν βασική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού και ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να φέρει εις πέρας όλες τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

Υγιεινή διατροφή

Δώστε βάση στην διατροφή σας και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και φτωχές σε λιπαρά. Προγραμματίστε τακτικά γεύματα και φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Αποφύγετε αλμυρά, σνακς και γλυκά.

Χαμογελάστε!

Τέλος, αλλάξτε τρόπο σκέψης και μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά. Γεγονότα που σήμερα σας αγχώνουν, αύριο ούτε καν θα τα θυμάστε. Με ένα σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάσετε και να δείτε αισιόδοξα τη ζωή.

Διαβάστε επίσης

Αξίζει να δείτε

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση