αυστραλιανο αντιγονο | τι σημαινει καθιζηση στις εξετασεις αιματος | γαστριτιδα διατροφη | embolio ths lisas

Τι είναι το σύνδρομο της άσπρης μπλούζας;

Την πρώτη φορά που ο γιατρός μας μετράει την αρτηριακή πίεση ενδέχεται να βρεθεί αυξημένη, χωρίς πραγματικά να είναι.

Το πόσο άνετα νοιώθει ο εξεταζόμενος όταν υποβάλλεται σε ιατρική εξέταση είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη σωστή διάγνωση. Πολλοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο, από το πόσο γνωρίζει και εμπιστεύεται ο εξεταζόμενος το γιατρό μέχρι ποιές είναι οι συνθήκες του χώρου, ο χρόνος της εξέτασης και πολλά άλλα.

Την πρώτη φορά που ο γιατρός μας μετράει την αρτηριακή πίεση ενδέχεται να βρεθεί αυξημένη, χωρίς πραγματικά να είναι. Αυτό αποδίδεται στο stress που δημιουργεί η ιατρική εξέταση, ιδιαίτερα αν ο γιατρός είναι άγνωστος ή αν μας εξετάζει για πρώτη φορά. Χαριτολογώντας σε κάποιο βαθμό, η κατάσταση αυτή ονομάστηκε "σύνδρομο της άσπρης μπλούζας". Η διεθνής ονομασία του είναι White Coat Hypertension ή White Coat Syndrome.

Γενικά, μία μεμονωμένη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Χρειάζονται επανειλημμένες μετρήσεις πριν τεθεί η διάγνωση "υπέρταση". Ο παράγοντας stress παίζει ουσιαστικό ρόλο για τον εξεταζόμενο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.