ρηξη αιμοφορων αγγειων | διακοπη ναυτιας κ χαμηλη αυξηση χοριακης | Ταχυτητα καθιζησης 28 | μαυρη κενωση

Νέες ετικέτες για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμαΘα εφαρμοστεί η αναγραφή των συστατικών των τροφίμων που είναι πιθανόν να προκαλούν αλλεργικά σοκ, όπως για παράδειγμα το βούτυρο και τα φιστίκια, μετά από ΄συμμαχία' των εταιρειών τροφίμων και των καταναλωτών στις ΗΠΑ.

Οι νέες ετικέτες θα ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό, με απλά και κατανοητά λόγια, εάν στα προϊόντα που αγοράζουν εμπεριέχονται ένα από τα οκτώ κοινά αλλεργιογόνα. Τα πιο κοινά από αυτά είναι τα φιστίκια, τα αυγά, η σόγια, το σιτάρι, το γάλα, τα οστρακόδερμα και τα μαλάκια, αρκετά ψάρια και ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με το National Food Processors Association, τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα, των οποίων τα συμπτώματα ποικίλλουν από επιδερμικά εξανθήματα και διάρροια μέχρι αναπνευστικά προβλήματα και αναφυλακτικά σοκ, κατά τα οποία η αρτηριακή πίεση πέφτει δραματικά με μοιραία αποτελέσματα.

Τον περασμένο Απρίλιο το US Food and Drug Administration (FDA), εξέτασε δείγματα από μπισκότα και παγωτά, στα οποία βρέθηκαν μικρές ποσότητες αλλεργιογόνων και δεν αναγράφονταν στις ετικέτες των προϊόντων με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται οι καταναλωτές.

Οι υπεύθυνοι του FDA δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία για τις αλλεργίες από την πρόληψη. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό όταν υπάρχει η ενημέρωση από την πλευρά των εταιρειών τροφίμων για τα περιεχόμενα των προϊόντων τους.

Ηδη στην Αμερική εταιρείες, όπως η Kellogg's στη νέα σειρά δημητριακών της, έχει ειδικές ετικέτες με την αναγραφή των συστατικών που είναι πιθανό να προκαλούν αλλεργικά σοκ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.