ανεμογκαστρι | αποστημα του πνευμονα | eleipsh natriou sumptwmata | παρανεοπλασματικά νευρολογικά σύνδρομα

Ανακρίβειες στις ετικέτες των συμληρωμάτων με ω-3Μερικά συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια, περιέχουν λιγότερα ω-3 λιπαρά οξέα απ΄όσα αναφέρουν στις ετικέτες τους, σύμφωνα με έρευνα της ιδιωτικής εταιρίας ConsumerLab.com, στις ΗΠΑ, η οποία ανέλυσε 20 διαφορετικά συμπληρώματα για την περιεκτικότητα τους σε ΕΡΑ και DHA. Τα έξι από αυτά περιείχαν μόνο 50-80% της ποσότητας που αναγραφόταν στην ετικέτα, ενώ δύο συμπληρώματα περιείχαν 32-82% της ποσότητας που αναγράφονταν στην ετικέτα.

"Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι τα συμπληρώματα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για δηλητηρίαση από υδράργυρο, κάτι που πιθανόν να συμβαίνει όταν καταναλώνονται λιπαρά ψάρια που έχουν μολυνθεί με υδράργυρο" δήλωσε ο Δρ. Τοντ Κούπερμαν, πρόεδρος της ConsumerLab.com.

"Τα κακά νέα είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός τέτοιων συμπληρωμάτων περιέχουν πολύ μικρότερες ποσότητες εικοσαπεντανοϊκού και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (ΕΡΑ και DHA αντίστοιχα), γνωστά ως ω-3 λιπαρά οξέα" πρόσθεσε.

Η χρήση των συμπληρωμάτων αυτών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη λόγω των ενδείξεων που υπάρχουν ότι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και της οστεοπόρωσης.

Τα συστατικά και η δοσολογία στα συμπληρώματα διατροφής στις ΗΠΑ, δεν ελέγχονται από το FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ), πρέπει απλά να καταθέτουν στοιχεία που να υποστηρίζουν όσα ισχυρίζονται για τη θετική δράση τους στη λειτουργία του οργανισμού, και να αναφέρουν τα όσα υποστηρίζουν στο FDA μέσα σε 30 μέρες από την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.