αρσενικο | διαιτα της λαχανόσουπας | λευκοπλακια στο στομα | ποιες ειναι οι λοιμωξεις αναπνευστικου

Σοβαρές παραλείψεις στις ετικέτες τροφίμωνΚίνδυνο μπορεί να διατρέχουν οι καταναλωτές από τις παραλείψεις που υπάρχουν στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων. Από έρευνα του Αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (FDA) προκύπτει ότι το 25% των κατασκευαστών στη βιομηχανία τροφίμων δεν αναφέρει στις ετικέτες, συστατικά στα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να προκαλούν αλλεργίες.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Αμερικανικής εφημερίδας New York Times, οι παραλείψεις αυτές αποτελούν απειλή για σχεδόν επτά εκατομμύρια Αμερικανούς οι οποίοι υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες και βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχουν οι ετικέτες στις συσκευασίες όταν επιλέγουν τρόφιμα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν αποσυρθεί πολλά τρόφιμα από την αγορά, τα οποία στις ετικέτες τους δεν ανέγραφαν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως ξηροί καρποί και αυγά.

Περίπου 30.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, οδηγούνται κάθε χρόνο στα επείγοντα περιστατικά εξαιτίας αλλεργιών που προκαλούνται από τρόφιμα. Οι τροφικές αλλεργίες υπολογίζονται ότι ευθύνονται για το θάνατο 200 ατόμων ετησίως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.