καταγμα εξω σφυρου χειρουργειο | ρήξη μήτρας συμπτωματα | stress echo εοπυυ | λαγονοψοϊτης θεραπεια

Οι ετικέτες τροφίμων μειώνουν την πρόσληψη λίπουςΤα άτομα που εξετάζουν λεπτομερώς τις ετικέτες των τροφίμων, μπορούν να μειώσουν την πρόσληψη διατροφικού λίπους, σύμφωνα με έρευνα από το Cancer Research Center, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Dietetic Association.

Oι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις διατροφικές πληροφορίες που τους παρέχουν οι ετικέτες συγκριτικά με τους άντρες, τους νέους και τους λιγότερο μορφωμένους ανθρώπους.

Η νέα αυτή έρευνα, όπου συμμετείχαν 800 άντρες και γυναίκες εθελοντικά, έδειξε πως η μελέτη των συστατικών των προϊόντων, αλλά και των άλλων πληροφοριών που παρέχουν οι συκευασίες των τροφίμων οδηγεί σε σημαντική μείωση του διατροφικού λίπους, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Οι ερευνητές πήραν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των εθελοντών καθώς επίσης και για την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες μείωσαν το ποσοστό του λίπους τους κατά 2% και πρόσθεσαν στην διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα άτομα όμως που συνήθιζαν να διαβάζουν και τις ετικέτες παρουσίασαν διπλάσια μείωση στην πρόσληψη λίπους. Παρ’ όλα αυτά δεν κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και η ηλικία αποτελούν επιπλέον παράγοντες που καθορίζουν την κατανάλωση ή όχι λιπαρών τροφών. Η μειωμένη πρόσληψη λίπους παρουσιάζεται πιο έντονα σε άτομα με τουλάχιστον 16 χρόνια μόρφωσης και σε γυναίκες.

Οι γυναίκες φροντίζουν να ενημερώνονται για τις διατροφικές πληροφορίες των τροφών, αφού αυτές συνήθως αναλαμβάνουν την προετοιμασία του φαγητού στο σπίτι. Βέβαια οι επιστήμονες πιστεύουν πως αν οι ετικέτες γίνουν πιο απλές και κατανοητές, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα τις διαβάζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.