β6 που βρισκεται | υγρό στο αυτί και ομοιοπαθητική | υπερηχο ανω κοιλιας και ηπατιτιδα c

Νέα οδηγία της Ε.Ε για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμαΝέα οδηγία σχετικά με τα αλλεργιογόνα συστατικά, η οποία θα τροποποιεί την υπάρχουσα κοινοτική νομοθεσία, σχετικά με τις ετικέτες στις συσκευασίες τροφίμων, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.Το σχέδιο-οδηγίας έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι όλοι οι καταναλωτές θα είναι ενήμεροι για την πλήρη σύνθεση των τροφίμων, προκειμένου να εντοπίζουν τα τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά.

Αν τελικά τεθεί σε ισχύ η νέα οδηγία, θα καταργηθεί ο υφιστάμενος κανόνας του 25%, που επιτρέπει να μην αναφέρονται τα συστατικά που αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 25% του τελικού προϊόντος, και όλα τα συστατικά των τροφίμων θα αναφέρονται στη συσκευασία τους.

Επιπλέον, η επιτροπή προτείνει τη δημιουργία καταλόγου με τα συστατικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή δυσανεξία, και στην οποία θα συμπεριλάβει και αλκοολούχα ποτά, αν περιέχουν στη σύνθεση τους κάποιο αλλεργιογόνο συστατικό από τη συγκεκριμένη λίστα.

Ο κατάλογος των τροφίμων που είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία, περιλαμβάνει δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, οστρακοειδή, αυγά, φιστίκια, σόγια, γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και άλλους ξηρούς καρπούς και σουσάμι.

Ο Επίτροπος κ. Ντέιβιντ Μπιρν, αρμόδιος για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή, σχολιάζοντας την πρόταση, δήλωσε πως η νέα οδηγία είναι μία άμεση ανταπόκριση στις συνεχείς εκκλήσεις των καταναλωτών για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τα τρόφιμα που προμηθεύονται και ειδικά σχετικά με τη σύνθεση τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.