οροαρνητικη αρθριτιδα θεραπεια | astigmatismos tablet | χυλοθώρακας

Το πολλά λιπαρά επηρεάζουν τη μνήμηΗ δίαιτα που είναι πλούσια σε λιπαρά μπορεί να μειώσει ακόμα και πνευματικές λειτουργίες, όπως η μνήμη. Τα νέα αυτά δεδομένα προκύπτουν από έρευνα του τμήματος διατροφικών επιστημών του πανεπιστημίου του Τορόντο που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού Neurobiology of Learning and Memory.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε ποντίκια, έδειξε ότι ταΐζοντας ποντίκια με δίαιτα πλούσια σε λιπαρά για τρείς μήνες, μείωσε την πνευματική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους σε μια σειρά τεστ μάθησης και μνήμης.

Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε την υπόθεση ότι η υψηλή πρόσληψη διατροφικού λίπους μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, η οποία αποτελεί και την τροφή του εγκεφάλου. Μελέτησε λοιπόν την απόδοση δύο ομάδων ποντικιών με διαφορετική πρόσληψη λίπους. Η ομάδα με την υψηλή πρόσληψη είχε σαφώς μειωμένη πνευματική απόδοση, η οποία όμως αυξήθηκε με τη χορήγηση γλυκόζης.

Για ακόμα μια φορά, έρευνα δείχνει το πόσο απαραίτητοι είναι οι υδατάνθρακες στη διατροφή και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης πρέπει να προέρχεται από αυτούς. Σε ό,τι αφορά την υψηλή πρόσληψη διατροφικού λίπους εκτός από τη συσχέτισή του με την παχυσαρκία και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, έρχεται να προστεθεί και η αρνητική του επίδραση στην πνευματική λειτουργία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.