νεοπλασματικη μορφη μαστος | παχυπλευριτιδα | τι ειναι τα οξεα φρουτων | ελκωδης κολιτιδα και ομοιοπαθητικη

Τα αρώματα επηρεάζουν τις πνευματικές λειτουργίεςΗ καταπραϋντική δράση του αρώματος της λεβάντας μπορεί να μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης, ενώ το άρωμα του δενδρολίβανου αντίθετα μπορεί και να διεγείρει τις πνευματικές λειτουργίες. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Northumbria στο Νιουκάστλ, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο συνέδριο British Psychological Society's στη Βρετανία.

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 144 νεαρά άτομα. Τους χώρισαν σε τρεις ομάδες και τους τοποθέτησαν σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Το ένα δωμάτιο ήταν εμπλουτισμένο με άρωμα λεβάντας, το δεύτερο με άρωμα δεντρολίβανο και το τρίτο δεν είχε καθόλου άρωμα.

Τους ζητήθηκε λοιπόν να συμπληρώσουν κάποια τεστ, τα οποία θα αξιολογούσαν την ικανότητα τους συγκέντρωσης, αντίδρασης και αναγνώρισης αντικειμένων, γραφικών παραστάσεων και αριθμών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα τα οποία υποβλήθηκαν στα τεστ στο χώρο με άρωμα λεβάντας είχαν χειρότερες επιδόσεις, συγκριτικά με τα άτομα τα οποία πραγματοποίησαν τα τεστ σε χώρο μη αρωματισμένο.

Επιπλέον, τα άτομα που μετρήθηκαν στο χώρο με άρωμα δενδρολίβανου πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις από τις υπόλοιπες δύο ομάδες. Οι διαφορές παρατηρήθηκαν κυρίως στα τεστ που σχετίζονταν με τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Μετά το τέλος των μετρήσεων, τα άτομα τα οποία βρίσκονταν στο δωμάτιο με άρωμα λεβάντας ένιωθαν περισσότερο καταβεβλημένοι, συγκριτικά με τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο που δεν υπήρχε κάποιο άρωμα και στα οποία δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στη διάθεση τους.

Τέλος, τα άτομα που βρίσκονταν στο δωμάτιο με άρωμα δενδρολίβανου εμφάνισαν συμπτώματα ευεξίας και καλής διάθεσης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.