μαυρα κοπρανα τροφες | κεφαλομετρικη ακτινογραφια κοστος | εργασια για ψυχικα ασθενεις

Οι αλλαγές βάρδιας επηρεάζουν την ποιότητα της νεογνικής φροντίδαςΤα παιδιά τα οποία γεννιούνται ανάμεσα στις πέντε το απόγευμα και στη μία το πρωί, καθώς και αυτα τα οποία γεννιούνται γύρω στις εννέα το πρωί, φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους σε ό,τι αφορά την επιβίωση τους, κατά τις έξι πρώτες μέρες της ζωής τους, κάτι που συσχετίζει την αλλαγή βάρδιας με την ποιότητα νεογνικής φροντίδας, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποίησαν στοιχεία από την καταγραφή γεννήσεων της Σουηδίας και ανέλυσαν περισσότερες από 2 εκατομμύρια γεννήσεις που καταγράφθηκαν κατά τη χρονική περίοδο 1973-1995.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη μελέτη, επιβεβαιώνουν και άλλες έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν και είχαν βρει ότι τα παιδιά που γεννιούνται νύχτα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν στις πρώτες έξι μέρες από τη γέννησή τους, σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται μέρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν έχει σημειωθεί βελτίωση στην κατάσταση αυτή κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πως το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται κυρίως σε παιδιά που γεννιούνται πρόωρα.

Αν και οι αιτίες δεν είναι ξεκάθαρες, είναι πολύ πιθανόν το φαινόμενο αυτό να οφείλεται στο υπερβολικό φόρτο εργασίας ή τη λιγότερη εμπειρία όσων εργάζονται στη νυχτερινή βάρδια.

Αναλύοντας τις χρονικές περιόδους με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων φαίνεται ότι οι πιο επικίνδυνες περίοδοι είναι αυτές σχετίζονται με την αλλαγή βάρδιας αλλά και τις ώρες αμέσως μετά την αλλαγή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.