αλλεργικη πορφυρα σε ενηλικες | τρανσαμινασες και θυρεοειδης | ποσεσ θερμιδεσ εχει το χαμπουργκερ

Το μάσημα τσίχλας βοηθά τη μνήμηΤο μάσημα τσίχλας βοηθά τις μνημονικές λειτουργίες και τις πνευματικές επιδόσεις σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Northumbria, στο Νιουκάστλ της Μ. Βρετανίας. Σε ειδικά τεστ απομνημόνευσης λέξεων που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι όσοι μάσαγαν τσίχλα είχαν κατά 35% καλύτερες επιδόσεις.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές η βελτίωση αυτών των επιδόσεων δεν οφείλεται στο ότι η μάσηση της τσίχλας βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, όπως πολύ κόσμος πιστεύει.

Οι ίδιοι προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο κατέληξαν σε δύο θεωρίες. Σύμφωνα με την πρώτη, το μάσημα προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και κατά συνέπεια αύξηση της οξυγόνωσης και της παροχής θρεπτικών συστατικών στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την δεύτερη θεωρία, το μάσημα της τσίχλας προκαλεί αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της έχει διεγερτική δράση στην περιοχή του εγκεφάλου όπου βρίσκονται τα κέντρα των μνημονικών λειτουργιών.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους επιστήμονες είναι ότι βελτιωμένες επιδόσεις στα τεστ είχαν και όσοι προσποιούνταν ότι μάσαγαν τσίχλα, ενώ δεν είχαν τσίχλα στο στόμα τους.

Οπως επεξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Andrew Scholey, το μάσημα της τσίχλας είναι κατάλοιπο κάποιου μηχανισμού άγνωστου σε μας, ο οποίος κατά την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου ατόνισε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.