ατροφικη γαστριτιδα | ακρορριζεκτομή | σκυλια ασθενειες | raynaud νοσος | αντιγριππικο εμβολιο παρενεργειες

Εφαρμογή ρεύματος γαλβανικού


Άλλες ονομασίες

Ιοντοφόρεση, Desincrustation

Ο ρόλος του στην αισθητική

Στην αισθητική το γαλβανικό ρεύμα χρησιμοποιείται σε δύο περιπτώσεις: για την εισαγωγή υδατοδιαλυτών ουσιών δια μέσου του δέρματος και για την απομάκρυνση της επιφανειακής λιπαρότητας και των άχρηστων ουσιών.

Το γαλβανικό ρεύμα χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες όπως αυτή της ενυδάτωσης και γενικότερα σε θεραπείες όπου είναι επιθυμητή η εισχώρηση ουσιών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Τα αποτελέσματα του γαλβανικού ρεύματος στο δέρμα είναι πολλαπλά ανάλογα με τον πόλο που χρησιμοποιείται. Ο θετικός πόλος προκαλεί όξινη αντίδραση, χαλάρωση των νεύρων, σκλήρυνση των ιστών του δέρματος και ελάττωση της αιματικής κυκλοφορίας. Ο αρνητικός πόλος προκαλεί αλκαλική αντίδραση, σκλήρυνση των νεύρων, χαλάρωση των ιστών του δέρματος και αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας.

Αντενδείξεις

Η χρήση γαλβανικού ρεύματος αντενδείκνυται σε πληγωμένο δέρμα από διάφορες αιτίες όπως ακμή, πληγές από ηλεκτρική αποτρίχωση κ.ά.

Διενέργεια

Η εφαρμογή του γαλβανικού ρεύματος γίνεται μέσω ηλεκτρικής συσκευής, που διαθέτει ένα θετικό και ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο. Η κίνηση στο πρόσωπο γίνεται κυκλικά, καθώς η ένταση αυξάνεται σταδιακά μέχρι ορισμένου σημείου και η εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει από 3-5 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή του γαλβανικού ρεύματος το άτομο νιώθει μια μεταλλική γεύση στο στόμα και ελαφρά τσιμπηματάκια στο δέρμα, πράγματα απολύτως φυσιολογικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.