μεγαλακρια κληρονομικοτητα | υπερηχος καρδιας | 5η εβδομαδα κυησης | σιροπι για βηχα | ραπισματα | τιμες τκε

Εφαρμογή ακτινοβολίας υπεριώδους


Ενδείξεις

Η εφαρμογή των υπεριωδών ακτίνων γίνεται για θεραπευτικούς αλλά και για αισθητικούς σκοπούς. Η δράση τους προκαλεί σχηματισμό βιταμίνης D, παραγωγή αντισωμάτων, αύξηση της όρεξης και της διάθεσης για ύπνο. Επίσης τοπικά προκαλεί πάχυνση της επιδερμίδας, καταστροφή των βακτηριδίων σε μολυσμένα τραύματα καθώς και τοπικό μαύρισμα λόγω παραγωγής μελανίνης.

Αντενδείξεις

Η χρήση υπεριωδών ακτίνων αντενδείκνυται σε περιπτώσεις διαβήτη, φυματίωσης ,σε οξεία δερματίτιδα, σε υπερθυρεοειδισμό και υποθυρεοειδισμό, σε άτομα με καρδιακή ή νεφρική ανεπάρκεια, σε περίπτωση που το άτομο δέχεται ακτίνες Χ καθώς και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Διενέργεια

Για την διενέργεια της μεθόδου χρησιμοποιούνται διαφόρων ειδών λάμπες όπως λάμπες φθορίου UV, λάμπες ακίδας, λάμπες σπειρώματος κ.λ.π. Η διάρκεια των πρώτων επισκέψεων διαρκεί 2-3 λεπτά, ενώ μετά από 10 περίπου επισκέψεις μπορεί να φτάσει τα 15-30 λεπτά. Η απόσταση μεταξύ ατόμου και πηγής ακτινοβολίας εξαρτάται από την ηλικία και το στάδιο θεραπείας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή υπεριωδών ακτίνων παρουσιάζεται ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.