κυανοκοβαλινη | καταγμα θεραπεια | πυωδης αμυγδαλιτιδα χωρις πυρετο | παιδιά νόσος cushing

Εφαρμογή χημικών θερμών επιθεμάτων


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μέθοδο θερμοθεραπείας μέσω μετάδοσης υγρής θερμότητας στην περιοχή την οποία εφαρμόζεται. Αυτή η υγρή μορφή θερμότητας είναι επιφανειακή, αλλά μπορεί να φτάσει στους υποκείμενους ιστούς με μεγάλη ταχύτητα.

Ενδείξεις

Τα χημικά θερμά επιθέματα ενδείκνυνται σε υποξείες και χρόνιες φλεγμονές, αλλά αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και κάποια μορφή ηλεκτροθεραπείας πάντα εφαρμόζονται πριν από αυτήν.

Αντενδείξεις

Τα θερμά χημικά επιθέματα αντενδείκνυνται σε μολυσμένες δερματικές περιοχές, σε οξείες φλεγμονώδεις καταστάσεις και τραυματισμούς καθώς και σε περιπτώσεις όπου το βάρος του θερμού επιθέματος ενοχλεί.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται με την εφαρμογή ειδικών ασκών, οι οποίοι γεμίζονται με ζελέ σιλικόνης ή παραφίνης και στη συνέχεια εμβυθίζονται σε θερμό νερό, που βρίσκεται σε ειδικές συσκευές θέρμανσής. Τοποθετούνται πάνω στην επιθυμητή περιοχή και διατηρούν τη θερμοκρασία τους τουλάχιστον για μισή ώρα μετά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όταν λαμβάνονται πλήρως υπόψη οι αντενδείξεις της μεθόδου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.