τι ειναι η ιντερφερονη | βλένα στα κόπρανα | λοιμωξη της χολης | πιπεριες και φλεβικοτητα | αντι-dna αντισωματα

Εφαρμογή ακτινοβολίας υπέρυθρης


Άλλες ονομασίες

Radiant heat, Infra red

Ενδείξεις

Η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές της αισθητικής, κυρίως εκείνες που έχουν σχέση με υποξείες και χρόνιες φλεγμονικές καταστάσεις όπως αυτή της κυτταρίτιδας καθώς επίσης σε οστικές αλλοιώσεις (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση) και έντονες μυϊκές συσπάσεις, λόγω των αποτελεσμάτων της ακτινοβολίας αυτής στο δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών με αποτέλεσμα: τοπική αύξηση του μεταβολισμού, αύξηση της κυκλοφορίας και ταυτόχρονα τοπική αγγειοδιαστολή καθώς και υπερλειτουργία των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων.

Αντενδείξεις

Η εφαρμογή υπέρυθρης ακτινοβολίας αντενδείκνυται σε δέρμα που παρουσιάζει φλεγμονές, σε περιοχές του δέρματος με υπαισθησία, σε πολύ νεαρά άτομα, σε οξείες τραυματικές καταστάσεις καθώς και σε παθήσεις των αγγείων, φλεβών ή αρτηριών.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω χρήσης ειδικών λαμπτήρων που εκπέμπουν τις θερμές ακτίνες και ο χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από λίγα λεπτά αρχικά, τα οποία μπορεί να αυξηθούν στην συνέχεια των επισκέψεων, ανάλογα με την κρίση του/της αισθητικού.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να παρουσιαστεί ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.