κηλη βουβωνοκηλη συμπτωματα | ολιστικη διατροφη | αντιβιοτικα για λοιμωξη αναπνευστικου | υποταση

Δίαιτα ουρικού οξέος - γενικές οδηγίες


Η αύξηση του ουρικού οξέος πάνω από τις φυσιολογικές τιμές συνήθως οφείλεται στην υπερκατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά και κυρίως τροφές ζωικής προέλευσης που περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Η διαιτολογική αντιμετώπιση για να μειωθούν τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος απαιτεί αποχή από τα τρόφιμα που περιέχουν πουρίνες καθώς και μείωση της πρόσληψης λίπους και κυρίως του κορεσμένου λίπους.

Θα πρέπει λοιπόν να περιοριστεί η κατανάλωση κρέατος και κυρίως αυτού με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος (κρέας από αρνί, κατσίκι). Τα εντόσθια (συκώτι, νεφρά) θα πρέπει να αποφεύγονται.

Αλλα τρόφιμα που περιέχουν πουρίνες είναι και πρέπει να αποοφεύγονται είναι τα φασόλια, το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κουνουπίδι.

Επίσης η κατανάλωση αλκοόλης θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

Τροφές οι οποίες δεν επηρεάζουν τα επίπεδα ουρικού οξέος είναι τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά (κατά προτίμηση με μειωμένα λιπαρά) και τα φρούτα.

Οι πρωτεΐνες θα πρέπει να προέρχονται κυρίως από γαλακτοκομικά, πουλερικά και ψάρια, ενώ με τους υδατάνθρακες δεν υπάρχουν περιορισμοί και πρέπει να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό της προσλαμβανόμενης ενέργειας (50-60%). Τα λιπίδια θα πρέπει να είναι κυρίως ακόρεστα, οπότε πρέπει να προέρχονται από τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.