συχνοουρια το βραδυ | παρενεργειες χυμηοθεραπειας λεμφοματος | αρρωστιες σκυλων

Υπερβολές στη δίαιτα


Μπορεί τα πολλά κιλά να ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία, όμως το ότι κάποιος έχει φυσιολογικό ή χαμηλό σωματικό βάρος δε σημαίνει ότι είναι και υγιής.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο, από πολλές επιστημονικές μελέτες, ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με πολλά νοσήματα. Όμως τα άτομα τα οποία δεν έχουν πολλά κιλά, όταν δε διατρέφονται σωστά θέτουν επίσης σε κίνδυνο την υγεία τους.

Δεν έχει σημασία μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα στη διατροφή.

Μπορεί λοιπόν η διατροφή να παρέχει λίγες θερμίδες και να μη συντελεί στην αύξηση του βάρους, όμως όταν δεν παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή όταν δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ετσι λοιπόν μία δίαιτα φτωχή σε φρούτα και λαχανικά ή μία δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγεικών νοσημάτων. Πρέπει λοιπόν όλοι να προσέχουμε τη διατροφή μας ανεξάρτητα από το σωματικό μας βάρος.

Είναι προτιμότερο να έχει κάποιος μερικά επιπλέον κιλά και να διατρέφεται σωστά, παρά να έχει το ιδανικό σωματικό βάρος και να διατρέφεται με λάθος τρόπο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.