συριγγιο στομα | μαντου | εξεταση σκωληκοειδιτιδας | κρύα χέρια και πόδια | φλεβοκομβική ταχυκαρδία

Φρούτα - εισαγωγή


Η μεγαλύτερη κατηγορία όξινων τροφών είναι τα φρούτα. Όλα τα φρούτα όταν είναι άγουρα έχουν έντονα όξινη γεύση και πολλά από αυτά διατηρούν αρκετή οξύτητα και μετά την ωρίμανσή τους.

Είναι γενικά γνωστό σήμερα ότι τα φρούτα είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες. Τα κλασσικά κείμενα του Ayurveda αναφέρονται στα φρούτα και τα οφέλιμα αποτελέσματά τους στον άνθρωπο, περιγράφοντας ακριβώς τα στοιχεία που γνωρίζουμε σήμερα για τις βιταμίνες, χωρίς βέβαια να αναφέρονται σε βιταμίνες "C", "B", κλπ, αλλά μόνο στην όξινή τους γεύση.

Τονίζουν με έμφαση την αξία των φρέσκων φρούτων σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Και μάλιστα αναφέρουν ότι τα ιδανικότερα φρούτα (όπως βέβαια και τα λαχανικά και οι άλλες τροφές) είναι τα φρούτα που είναι στην εποχή τους και που βρίσκει κανείς στην περιοχή που ζεί. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το σημερινό πρόβλημα που υπάρχει, όταν με το παγκόσμιο εμπόριο εύκολα βρίσκουμε μπανάνες της Αφρικής στην Ευρώπη και μάλιστα όλο το χρόνο.

Επίσης, με τη χρήση ψυγείων, θερμοκηπίων και λιπασμάτων μπορεί να τρώει κανείς φράουλες το φθινόπωρο και πορτοκάλια το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει βεβαια και με τα λαχανικά και είναι γνωστή η "μάχη της ντομάτας" (δηλαδή το πόσο αυξήθηκε η τιμή της) πρίν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενώ είναι γνωστό σε όποιον αποφασίσει να καλλιεργήσει έστω και μία ντοματιά σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι του, ότι ο καρπός θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι (περίπου τον Ιούλιο).

Κάτι που θα πρέπει να τονισθεί είναι η ύπαρξη των όξινων ιδιοτήτων σε όλα τα φρούτα, ακόμα και εαν η γεύση τελικά θα είναι γλυκιά. Για παράδειγμα το ώριμο πεπόνι που είναι γλυκό από μόνο του, και η φράουλα που κολυμπάει σε ένα μπόλ με ζάχαρη θα δώσουν γλυκιά γεύση στο στόμα, αλλά ακόμα και έτσι, οι όξινες ποιότητές τους θα περάσουν στον οργανισμό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.