εντομοαπωθητικες ταμπλετες εγκυμοσυνη | μεσημβρινοι βελονισμου | μαστιτιδα και αποστημα | embola

Πρωϊνό. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας


Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μια καινούργια δημιουργική ημέρα είναι ένα θρεπτικό και σωστό πρωϊνό. Είναι το γεύμα εκείνο που μας δίνει τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε, που κινητοποιεί τον οργανισμό και το μεταβολισμό μας κι όμως... τις περισσότερες φορές το παραμελούμε!

Πολλές είναι οι μελέτες που συσχετίζουν τη λήψη πρωϊνού με την καλύτερη απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Αλλωστε αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να πάρουν τις θερμίδες που χρειάζονται και να αποφύγουν τις καταχρήσεις σε snacks που αγοράζουν, όταν πεινάσουν αργότερα.

Αλλά και για τους μεγάλους, το πρωϊνό δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται μέχρι το κύριο γεύμα. Η συνήθεια να ξυπνά κανείς το πρωϊ και αντί να πάρει πρωϊνό και να πιεί νερό, "προτιμά" να πιεί καφέ και να ανάψει τσιγάρο είναι μια από τις πλέον βλαβερές και για το πεπτικό σύστημα, αλλά και για την καρδιά.

Άλλωστε, καθώς οι δεσμοί που δημιουργεί το μεσημεριανό φαγητό στο τραπέζι για τη σύγχρονη οικογένεια μοιάζουν σήμερα σπάνια πολυτέλεια, το πρωϊνό είναι μια ευκαιρία να βρεθούν και να επικοινωνήσουν τα μέλη μιας οικογένειας, πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ημέρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.