ηπατικο κωμαα | ενδιαμεσος μεσογειακής αναιμία επιπλοκές | κοχλιας αυτιου | σπαστικη κολιτιδα σε σκυλους

Μυϊκός ιστός - mamsa dhatu


Γενικά

Είναι ο μυϊκός ιστός του σώματος που αφ΄ενός καλύπτει και προστατεύει διάφορα ζωτικά όργανα, αφ΄ετέρου κινεί το σκελετικό σύστημα αλλά και όλα τα όργανα που παρουσιάζουν κινητικότητα (καρδιά, στομάχι, έντερο, κλπ).

Στο αγιουρβεδικό σύστημα υπάρχουν καταγραμμένοι πεντακόσιοι διαφορετικοί μύες (peshi) που αποτελούν το μισό περίπου βάρος του σώματος και από αυτούς οι τετρακόσιοι υπάρχουν στα άκρα, εξήντα έξι στον κορμό, και τριάντα τέσσερεις στο κεφάλι και τον λαιμό.

Οι γυναίκες έχουν είκοσι μύες περισσότερους από τους άνδρες και αυτοί μοιράζονται από πέντε σε κάθε στήθος και δέκα στην πύελο.

Διαδικασία

Το αίμα κάτω από την επίδραση του Rakta Agni διασπάται σε Mamsa που εισέρχεται στο επόμενο στάδιο σαν μύες και δημιουργεί το μυϊκό ιστό και σε Pitta, δηλαδή χολή, που μέσω του ήπατος και των χοληφόρων οδών αποβάλλεται μέσα στο πεπτικό σύστημα.

Έλλειψη

Απίσχνανση, απώλεια μυϊκής μάζας, κούραση, αίσθημα γενικής ανασφάλειας εμφανίζονται σαν αποτέλεσμα αδυναμίας του Mamsa Dhatu.

Περίσσεια

Προκαλεί πρηξίματα, όγκους, λεμφαδενοπάθειες, ήπια παχυσαρκία, ηπατομεγαλία και στις γυναίκες ινομυώματα στη μήτρα με αποτέλεσμα στειρότητα ή προβλήματα αποβολών σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Από τη νοητική σφαίρα δημιουργεί εκνευρισμό και επιθετικότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.