Έτσι πρέπει να γυμνάζεστε αν έχετε αιμορροΐδες

Εάν αναζητάτε ένα φυσικό φάρμακο για τις αιμορροΐδες, τότε αναμφίβολα αυτό είναι η σωματική άσκηση. Έχει αποδειχθεί ότι η πολύωρη καθιστική στάση αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό για την υγεία του περιοχής, καθώς ασκείται έντονη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία της.

Η έλλειψη άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια δυσκοιλιότητα και υπερβολική πίεση στη διάρκεια των κενώσεων, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των αιμορροΐδων.

Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα και βοηθήστε το αίμα να κυκλοφορήσει με τη βοήθεια της γυμναστικής. Προσοχή όμως στην επιλογή των κατάλληλων ασκήσεων, καθότι δεν ενδείκνυνται όλοι οι τρόποι άσκησης στην προκειμένη περίπτωση.

Ποιες ασκήσεις να αποφύγετε

Για να ανακουφίσετε τις αιμορροΐδες σας, θα πρέπει να γυμνάζεστε τακτικά. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να αποφεύγετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν άρση βαρών ή απαιτούν από σας να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τέτοιες ασκήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην περιοχή του πρωκτού και να επιδεινωθεί η κατάστασή σας.

Επίσης, συστήνεται να αποφεύγετε ασκήσεις που σας υποχρεώνουν να είστε σε καθιστή στάση για πολλή ώρα, όπως η ποδηλασία και η κωπηλασία, καθώς θα αυξήσουν περαιτέρω την πίεση σε μία περιοχή του σώματος όπου ήδη υπάρχει οίδημα ή φλεγμονή.

Ποιες ασκήσεις να επιλέξετε

Ιδανικές για σας είναι οι ασκήσεις ήπιας καρδιαγγειακής τόνωσης, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, ο χορός και η κολύμβηση. Είναι δραστηριότητες που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και κατ’ επέκταση και στην περιοχή που εμφανίζονται οι αιμορροΐδες.

Με τον τρόπο αυτόν, καταπολεμούν τη φλεγμονή στην περιοχή και προλαμβάνουν τον σχηματισμό επώδυνων θρομβώσεων στις αιμορροΐδες. Επιπλέον, απελευθερώνουν στον οργανισμό ενδορφίνες, ουσίες που χαρίζουν ευφορία.

Ήπια καρδιαγγειακή άσκηση αποτελεί και το αερόμπικ, που γυμνάζει μεταξύ άλλων τους μυς στο κατώτερο τμήμα του κορμού.

Κατάλληλη άσκηση είναι επίσης η γιόγκα, με την οποία μπορεί να τονώσετε και να ενδυναμώσετε όλο το μυϊκό σας σύστημα με ήπιο τρόπο.

Παρομοίως, ενδείκνυνται και οι ασκήσεις Κέγκελ που γυμνάζουν στοχευμένα τους μυς του πυελικού εδάφους, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από το στρες.

Είναι ασκήσεις που θα πρέπει να προτιμήσουν ιδιαίτερα οι γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας, καθώς το διάστημα εκείνο ατονούν οι μύες της πυελικής χώρας και είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους οι αιμορροΐδες για πρώτη φορά.

Νέα LASER θεραπεία χωρίς πόνο, χωρίς νοσηλεία

Αν αποδειχθεί ότι οι συντηρητικοί τρόποι αντιμετώπισης των αιμορροΐδων δεν επαρκούν, τότε η πλέον σύγχρονη και ανώδυνη θεραπεία είναι η LASER αιμορροϊδοπλαστική. Η θεραπεία ενδείκνυται για τις εσωτερικές αιμορροΐδες 3ου και 4ου σταδίου, καθώς και για περιπτώσεις θρομβωμένων αιμορροΐδων.

Η ενέργεια του Laser μεταφέρεται στοχευμένα στις αιμορροΐδες και σφραγίζει τις φλέβες που συμμετέχουν στην ανάπτυξή τους.

Η θεραπεία εφαρμόζεται χωρίς πόνο, δεν απαιτεί νοσηλεία, τομές και ράμματα, και επιτρέπει ταχεία επούλωση και άμεση επιστροφή των ασθενών στις δραστηριότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.proctohealth.com.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση