παζαιτη νατασα διαφημιση | ανατομία σώματος | τραχειοβρογχίτιδα συμπτωματα | ποσο ζουμε με ευερεθιστο εντερο

Τι ακριβώς είναι η «ριζική» αποτρίχωση;

Πρόκειται για την καταστροφή του θυλάκου της τρίχας με ρεύμα, laser, φωτόλυση ή άλλες τεχνικές.

Είναι πολύ γνωστός και διαδεδομένος όρος μεταξύ των γυναικών, ειδικά εκείνων που χρειάστηκε να δοκιμάσουν τα αποτελέσματά της. Συνήθως πρόκειται για γυναίκες με συγκεκριμένο πρόβλημα τριχοφυϊας το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης.

Στην πραγματικότητα, η μέθοδος ονομάζεται «ηλεκτρική αποτρίχωση» αλλά εξαιτίας των μόνιμων αποτελεσμάτων της καθιερώθηκε ως «ριζική». Πρόκειται για διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον θύλακο της τρίχας με ένταση ικανή να καταστρέψει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας, ώστε αυτή να μην ξαναβγεί στην επιφάνεια.

Πρόσφατα, έχουν αναπτυχθεί και πλέον εξελιγμένες τεχνικές (πχ με laser, φωτόλυση κλπ).

Η ηλεκτρική αποτρίχωση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις δασυτριχισμού ή υπερτρίχωσης, κυρίως σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, και είναι ικανή να απαλλάξει τον/την πάσχουσα από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια απόφαση, που δεν θα πρέπει να λάβετε επιπόλαια. Θα προηγηθεί ιατρικός έλεγχος για να αποκλεισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των ορμονών και ενδεχομένως χρειάζονται άλλου είδους αντιμετώπιση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.