Χειμώνας, είναι η κατάλληλη εποχή για αποτρίχωση με laser;

Η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με laser είναι μια ιατρική διαδικασία που χρειάζεται επαναληπτικές εφαρμογές. Δεν είναι διαδικασία “της μιας φοράς”.

“Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, λέει η λαϊκή σοφία. Τώρα, το χειμώνα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει μια γυναίκα ή ένας άντρας τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser. Δυστυχώς, οι περισσότεροι θυμούνται την αποτρίχωση όταν ο καιρός αρχίζει να τους θυμίζει τις “καλοκαιρινές υποχρεώσεις” τους. Όμως η μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας με laser είναι μια ιατρική διαδικασία που χρειάζεται επαναληπτικές εφαρμογές. Δεν είναι διαδικασία “της μιας φοράς”, όπως δυστυχώς διαδίδεται για λόγους μάρκετινγκ από εταιρείες ή ανθρώπους, που έχουν, με αυτόν τον τρόπο, δυσφημίσει το χώρο της αποτρίχωσης με laser.

Ο χειμώνας είναι η περίοδος, που μπορούμε να ξεκινήσουμε την αποτρίχωση με laser, διασφαλίζοντας κάποια πλεονεκτήματα, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες (στους οποίους επίσης μπορεί να γίνει και να συνεχιστεί η αποτρίχωση με laser, με τα σημερινά μηχανήματα laser).

Τα κυριότερα από αυτά είναι:

  1. Το χρώμα του δέρματος είναι στις λιγότερο μαυρισμένες αποχρώσεις του. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερες εντάσεις, με λιγότερο ερεθισμό και καλύτερο αποτέλεσμα.
  2. Οι εφαρμογές που θα χρειαστούν, με τα ανάλογα μεσοδιαστήματά τους, θα φέρουν την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε να έχει φτάσει σε ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα την περίοδο ακριβώς που θα το έχουμε ανάγκη, δηλαδή το καλοκαίρι.
  3. Συνήθως η περίοδος της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι διαστήματα με αρκετές “υποχρεώσεις” (γυμναστήριο, φιλικές συναντήσεις για διασκέδαση, μικρές αποδράσεις, κλπ). Αυτά μας περιορίζουν τη διαθεσιμότητα χρόνου για να τηρήσουμε το πρόγραμμα των επαναλήψεων της αποτρίχωσης με laser, που είναι απαραίτητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτούς τους γενικούς λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που έχει προσωπικά ο καθένας και η καθεμιά, πρέπει να μπει στη σκέψη μας τώρα τους χειμερινούς μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική αποτρίχωση με laser μπορείτε να βρείτε στο πλαστικοςχειρουργος.gr

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση