Ομορφιά για πάντα!

Φροντίστε τον εαυτό σας

Ομορφιά για πάντα!Ισως ακούγεται υπερβολικό, αλλά το ρητό που λέει «όταν αφήνουμε κάτι μας αφήνει και αυτό» αποδεικνύεται αληθινό στον τομέα που λέγεται ομορφιά. Το παν είναι η συντήρηση της ομορφιάς μας όταν το δέρμα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια σχετικά καλή κατάσταση όπου οι βλαβερές συνέπειες του χρόνου είναι δυνατό να είναι αναστρέψιμες. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά βήματα για μια στοιχειώδη περιποίηση που μπορούμε και πρέπει να ακολουθούμε όλοι για να διατηρούμε την ομορφιά για πάντα!

Καθαρισμός

Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Καθημερινά το δέρμα μας «βρωμίζει» από καυσαέριο, σκόνες, ταλαιπωρείται από τον ήλιο και χάνει τη φρεσκάδα του λόγω έλλειψης σωστής διατροφής.Το καθημερινό μακιγιάζ επιδεινώνει την κατάσταση.
Το δέρμα έχει ΑΝΑΓΚΗ την καθαριότητα για να μπορέσει να αναπνεύσει και να δεχτεί τα ευεργετικά αποτελέσματα οποιουδήποτε καλλυντικού προϊόντος.

Τουλάχιστον κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο να αφιερώνετε μερικά λεπτά για να πλένετε το πρόσωπό σας είτε με κάποιο αφρώδες ζελ είτε με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού.
Αν σας αρέσει η αίσθηση του νερού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο σαπούνι αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του μια και τα περισσότερα σαπούνια προκαλούν ξηρότητα.Να προτιμάτε τα απαλά ζελ και να αποφεύγετε τα προϊόντα που διαφημίζουν ότι αποφράσσουν τους πόρους και καταπολεμούν τα σπυράκια. Αυτά είναι συνήθως πολύ σκληρά, στυπτικά σαπούνια που το pH τους δεν συμβιβάζεται με το pH του δέρματός μας.

Αν πάλι σας αρέσουν τα κρεμώδη προϊόντα να προτιμάτε τα απαλής υφής γαλακτώματα και τη χρήση λοσιόν που είναι ανάλογη με τον τύπο του δέρματος σας (στυπτική για λιπαρά δέρματα, τονωτική για ξηρά). Γενικά, να μην είστε υπερβολικοί στο θέμα του καθαρισμού: μια φορά την ημέρα αρκεί.

Ενυδάτωση

Αμέσως μετά τον καθαρισμό η υδάτωση είναι η καθημερινή απαραίτητη φροντίδα αλλά και προστασία συγχρόνως του δέρματός μας. Η σωστή ενυδάτωση δίνει λάμψη και όψη υγείας και φρεσκάδας ενώ προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις της ατμόσφαιρας και του ήλιου καθώς και των προϊόντων μακιγιάζ. Η υδάτωση προστατεύει από τη δημιουργία αντιαισθητικών γραμμών και ρυτίδων που δημιουργούνται λόγω μη καλής ελαστικότητας- συνέπεια μειωμένης υδάτωσης. Για πολλούς λόγους λοιπόν είναι απαραίτητη και αναγκαία η χρήση μιας καλής υδατικής κρέμας που θα χαρίσει υγρασία, ελαστικότητα και προστασία. Για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο είναι πολύ πρακτική η χρήση μιας υδατικής με βιταμίνες κρέμας που φοριέται όλο το 24ωρο (πρωί-βράδυ). Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το προϊόν και στην περιοχή του λαιμού , περιοχή όπου το δέρμα έχει τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με το δέρμα του προσώπου μας.

Μάτια

Η περιοχή των ματιών είναι η «πονεμένη ιστορία» κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για περιοχή με πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση με κάθε έκφραση που αλλάζει το πρόσωπό μας. Πέρα από τους άλλους βλαπτικούς παράγοντες , αυτή η μεγάλη κινητικότητα κάνει τα μάτια επιρρεπή στη φθορά.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η περιποίησή τους να αρχίσει από νωρίς. Μην παραμελούμε την περιοχή αυτή και χρειάζεται κάποιες ρυτίδες που έχουν πια γίνει να μας κάνουν να αποφασίσουμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Η πρόληψη αρχίζει από νωρίς με τη χρήση μιας καλής ποιότητας υδατικής κρέμας ματιών η οποία θα διασφαλίσει την υδάτωση , την υγρασία και την ελαστικότητα -άρα αντοχή- της περιοχής. Κατόπιν, γύρω στα τριάντα – ανάλογα πάντα με την κατάσταση και ποιότητα της περιοχής – είναι απαραίτητη η χρήση όχι μόνο υδατικού αλλά και αντιρυτιδικού προϊόντος.
Το απαλό μασάζ αποσυμφορεί την αιματική κυκλοφορία και έχει ευργετικά αποτελέσματα.

Προσοχή κατά το ντεμακιγιάζ! Οχι βίαιες και απότομες κινήσεις. Σε αυτό θα σας βοηθήσει ένα απαλό προϊόν ειδικό για ντεμακιγιάζ ματιών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση