μυκοπλασμα πνευμονιας | μελετιεος.πυρετος | αιτιες πυλαιας υπερτασης | γατα αναιμια υποθερμια

Το διαζύγιο δεν είναι πάντα η λύσηΕάν βρίσκεστε εγκλωβισμένοι σε έναν γάμο και αναζητάτε απεγνωσμένα την ευτυχία, μην πάει το μυαλό σας κατευθείαν στο διαζύγιο. Οπλιστείτε με υπομονή και παλέψτε γι' αυτήν την σχέση, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σικάγο. Μπορεί ο αγώνας να είναι δύσκολος, αλλά οι πιθανότητες μιας θετικής έκβασης είναι πολλές.

Ερευνα, στην οποία συμμετείχαν παντρεμένα ζευγάρια που βίωναν καθημερινά εντάσεις και συγκρούσεις, έδειξε πως μετά από ένα διάστημα 5 χρόνων, τα άτομα που είχαν παραμείνει μέσα στο γάμο αντιμετώπισαν επιτυχώς τα προβλήματα τους.

Τα περισσότερα ζευγάρια που είχαν προβλήματα επικοινωνίας, συνεννόησης και σωστής διαχείρισης χρόνου δέχτηκαν την βοήθεια ενός οικογενειακού συμβούλου ή είχαν την υποστήριξη των φίλων και των συγγενών, με αποτέλεσμα να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να απολαύσουν και πάλι την ηρεμία και την γαλήνη ενός ευτυχισμένου γάμου.

Αντίθετα, τα ζευγάρια που κατέληξαν στο διαζύγιο βίωναν συναισθηματική αστάθεια, αντιμετώπιζαν προβλήματα με την κηδεμονία των παιδιών τους και είχαν χάσει την ψυχική τους ηρεμία. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως τα ζευγάρια πρέπει να οδηγούνται στο χωρισμό, μόνο όταν έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες διάσωσης του γάμου τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.