πνευμοθωρακας | σπασμοι εντερων | τεραστια σταφυλια | υπερηχος ανδρικης υπογονιμοτητας | petra sti xoli | cmv igg

Οι κοινές δραστηριότητες δεν δρουν πάντα θετικά στη σχέσηΟι γυναίκες, οι οποίες αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο στις αγαπημένες δραστηριότητες των συζύγων τους, εις βάρος των δικών τους προτιμήσεων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν αρνητικά συναισθήματα για το γάμο τους, συγκριτικά με τις γυναίκες που προτιμούν να ασχολούνται με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Marriage and Family.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 73 νιόπαντρα ζευγάρια. Η ηλικία των αντρών κυμαινόταν από 19 έως 47 ετών, ενώ των γυναικών από 18-40 ετών. Η έρευνα είχε διάρκεια 13 χρόνια. Τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το πως προτιμάνε να περνάνε τον ελεύθερο τους χρόνο. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν το ίδιο ερωτηματολόγιο και 13 χρόνια αργότερα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες, παρά τη θέληση τους, εξέφραζαν συναισθήματα δυσαρέσκειας για το σύντροφο τους και η συγκεκριμένη κατάσταση είχε αρνητική επίδραση στη σχέση του ζευγαριού.

Αντίθετα η πλειοψηφία των γυναικών που αφιέρωνε χρόνο στον εαυτό της, χωρίς την παρουσία του συζύγου της, είχε έναν πιο ισορροπημένο και αρμονικό γάμο. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η συνύπαρξη των συντρόφων σε κάποιες δραστηριότητες δεν αποτελεί τρόπο συσφίξεων των σχέσεων και δε δρα πάντα θετικά στην προσωπική τους ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.