Οι κοινές δραστηριότητες δεν δρουν πάντα θετικά στη σχέση

Οι γυναίκες, οι οποίες αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο στις αγαπημένες δραστηριότητες των συζύγων τους, εις βάρος των δικών τους προτιμήσεων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν αρνητικά συναισθήματα για το γάμο τους, συγκριτικά με τις γυναίκες που προτιμούν να ασχολούνται με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Marriage and Family.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 73 νιόπαντρα ζευγάρια. Η ηλικία των αντρών κυμαινόταν από 19 έως 47 ετών, ενώ των γυναικών από 18-40 ετών. Η έρευνα είχε διάρκεια 13 χρόνια. Τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το πως προτιμάνε να περνάνε τον ελεύθερο τους χρόνο. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν το ίδιο ερωτηματολόγιο και 13 χρόνια αργότερα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες, παρά τη θέληση τους, εξέφραζαν συναισθήματα δυσαρέσκειας για το σύντροφο τους και η συγκεκριμένη κατάσταση είχε αρνητική επίδραση στη σχέση του ζευγαριού.

Αντίθετα η πλειοψηφία των γυναικών που αφιέρωνε χρόνο στον εαυτό της, χωρίς την παρουσία του συζύγου της, είχε έναν πιο ισορροπημένο και αρμονικό γάμο. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η συνύπαρξη των συντρόφων σε κάποιες δραστηριότητες δεν αποτελεί τρόπο συσφίξεων των σχέσεων και δε δρα πάντα θετικά στην προσωπική τους ζωή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση