Εμφύτευση μαλλιών

Εισαγωγή

Εμφύτευση μαλλιώνΓια τους περισσότερους ανθρώπους τα πυκνά μαλλιά αποτελούν ένα σύμβολο νεότητας και δύναμης. Η ύπαρξη ή μη μαλλιών παίζει καθοριστικό ρόλο σχετικά με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, το πώς αισθανόμαστε και το ποιοι είμαστε. Ας δούμε λοιπόν μια σύντομη αναφορά σχετικά με το τριχωτό του κεφαλιού καθώς και των εμφυτευμάτων, τα οποία χαιρετίστηκαν ως η μόνιμη λύση για τη φαλάκρα.

Φυσιολογική τριχόπτωση

Οπως είναι γνωστό, κάθε τρίχα των μαλλιών μας έχει τον δικό της κύκλο ζωής και θανάτου εώς ότου φύγει με το λούσιμο ή το βούρτσιμα και είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνουμε εκατό εώς διακόσιες τρίχες ημερησίως. Από τη στιγμή όμως που θα διαπιστώσουμε ότι τα μαλλιά μας χάνονται σε τούφες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πολύ περισσότερο όταν είναι πλέον εμφανές ότι η αλωπεκία (η γνωστή φαλάκρα) γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής μας.

Αίτια μη φυσιολογικής τριχόπτωσης

Τα αίτια της απώλειας των τριχών μπορεί να οφείλονται στην κληρονομικότητα που είναι και ο σπουδαιότερος παράγοντας σε περιπτώσεις αλωπεκίας , σε ορμονική ανισορροπία, πρόσφατη ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί όλο τον οργανισμό συνεπώς και τα μαλλιά , στρες , άγχος , συναισθηματική κρίση από κάποια δυσάρεστη κατάσταση ή γεγονός που αντιμετωπίζει το άτομο ή έλλειψη σωστής διατροφής οπότε έλλειψη και των απαιτούμενων συστατικών και βιταμινών που είναι απαραίτα για την υγεία και τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των τριχών του κεφαλιού μας.

Τί είναι τα εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αποτελούνται από συνθετικές τρίχες (συνθετικές φυτικές ίνες) οι οποίες έχουν φυσική όψη και μπαίνουν στο δέρμα με ειδικές βελόνες που μοιάζουν με αγκίστρι. Οι φυσικές τρίχες δεν χρησιμοποιούνται ευρέως μια και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεϊνη το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά πολύ πιο έντονα και τις αποβάλλει γρήγορα.

Πλεονεκτήματα εμφυτευμάτων

Τα αποτελέσματα της εμφύτευσης είναι άμεσα, έχουμε δηλαδή άμεση κάλυψη της φαλάκρας με μαλλιά, οι πληγές που δημιουργούνται κατά την εγχείρηση είναι μικρές και αποκαθίστανται γρήγορα , ενώ η εγχείρηση είναι εύκολη μια και δεν είναι αναγκαίο να πειραχτεί το δέρμα.

Μειονεκτήματα εμφυτευμάτων

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, τα εμφυτεύματα πάντα αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η απόρριψή τους είναι θέμα χρόνου. Το ανοσοποιητικό σύστημα από την πρώτη στιγμή τα αναγνωρίζει ως ξένα αντικείμενα και εργάζεται για να τα αποβάλλει.

Η απόρριψη προκαλεί πολλές φορές χρόνια δερματικά προβλήματα , ερεθισμούς καθώς και χρόνιες φλεγμονές. Πολλές φορές το δέρμα που βρίσκεται γύρω από τα εμφυτεύματα καίει και πονάει και εμφανίζεται ως χρόνιο πρόβλημα ένα κοκκινωπό χρώμα στο δέρμα του κεφαλιού.

Επικίνδυνες είναι και οι μολύνσεις που προκαλούνται από μικροοργανισμούς και βακτήρια μια και τα συνθετικά μαλλιά αποτελούν το ‘μονοπάτι’ των βακτηρίων για την δίοδό τους στο δέρμα. Τέτοιου είδους μολύνσεις αν δεν γίνουν αντιληπτές και δεν προληφθούν γρήγορα, είναι δυνατό να προκαλέσουν το πέσιμο και όλων των υπόλοιπων υγιών μαλλιών.

Τί λέει ο νόμος;

Είναι αξιοσημείωτο ότι στις Η.Π.Α. τα εμφυτεύματα θεωρούνται επιβλαβή και η χρήση τους απαγορεύεται με νόμο από το 1984. Όσον αφορά την Ευρώπη, η εμφύτευση είναι νόμιμη σε μερικές χώρες, αν και οι διαφωνίες σχετικά με τη χρήση τους είναι έντονες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση