δυσκοιλιοτητα αφαλος | διατροχαντήριο κάταγμα | αρρωστιεςγατες | θεραπεια οξειας παγκρεατιτιδας

Σπάνια λοίμωξη από μεταμόσχευση μαλλιώνΑπό μία σπάνια λοίμωξη προσβλήθηκε ένας Αμερικανός στην προσπάθειά του να επανακτήσει τη ...χαμένη γοητεία της κόμης, καταφεύγοντας σε κάποιο δερματολόγο στο New Jersey, προκειμένου να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Infectious Diseases In Clinical Practice.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν σε κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτή η σχετικά ακίνδυνη μέθοδος, μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ασθενής χρειάστηκε άμεση νοσηλεία, δύο ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας για μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς του χορηγήθηκαν αρχικά στεροειδή φάρμακα για οίδημα που αναπτύχθηκε στη περιοχή της κεφαλής το οποίο όμως κατέληξε σε βακτηριακή μόλυνση από σταφυλόκοκκο.

Ο ασθενής χρειάστηκε θεραπεία με αντιβίωση για πέντε εβδομάδες, καθώς τα στεροειδή που του χορηγήθηκαν, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις.

Αν και τέτοιου είδους λοιμώξεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, ο κίνδυνος δεν είναι αμελητέος, τη στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί την πιο συχνή αισθητική επέμβαση στην οποία καταφεύγουν οι άνδρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.