Οφέλη Reishi (Ganoderma Lucidum) στη Γονιμότητα

Πηγή: Natural Fertility Info, Dalene Barton-Schuster, CH, Doula

Αυτό το μανιτάρι έχει πολλά είδη και βρίσκεται στην Ασία, στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στον Αμαζόνιο.

Συνήθως αναπτύσσεται σε βελανιδιές και σε πλατάνια.

Παρά το γεγονός ότι έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί σε άγρια κατάσταση και για αυτόν τον λόγο η καλλιέργεια του είναι συνηθισμένη και ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Τα μανιταρια Reishi χρησιμοποιούνται κυρίως για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό το μανιτάρι επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα την υπερβολική ανοσολογική αντίδραση (συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτοάνοσες διαταραχές) αλλά, επίσης, ενισχύει τη λειτουργία των μονοκυττάρων, των μακροφάγων και των Τ λεμφοκυττάρων.

Επίσης, τα μανιτάρια Γανοδερμα παρουσιάζουν τις εξής ιδιοτητες:

  • έχουν αντι-φλεγμονώδη δράση
  • δρουν ενάντια στον candida
  • έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν το σώμα κατά τη διάρκεια έντονου στρες και άγχους
  • έχουν ηπατοπροστατευτική δράση

Tο μανιτάρι Reishi είναι ένα πολύ γνωστό προσαρμογόνο, το οποίο έχει δείξει ότι βελτιώνει την λειτουργία του φλοιού των επινεφριδίων, και σε αυτό οφείλεται η ικανότητα του να υποστηρίζει το σώμα κατά τη διάρκεια καταστάσεων με έντονο στρες και άγχος. Ζητήματα υγείας που αφορούν την τεκνοποίηση και την υπογονιμότητα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα στρες ενός ατόμου. Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα του άγχους σας, τα μανιτάρια Reishi ίσως είναι μια χρήσιμη επιλογή.

Η υγεία του ήπατος είναι ζωτικής σημασίας για την ορμονική ισορροπία. Η ικανότητα που έχει το μανιτάρι Reishi να υποστηρίζει και να προστατεύει την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος ίσως είναι χρήσιμη έαν έχετε περάσει από πολλούς κύκλους φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ή άλλες παρόμοιες συνθήκες, που ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ήπαρ.

Τα αποτελέσματα της χρήσης αυτού της μανιταριού στο σώμα είναι αθροιστικά. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι η καθημερινή χρήση είναι αναγκαία ώστε με την πάροδο του χρόνου να επιτευχθούν όλα τα οφέλη στον μέγιστο βαθμό τους.

Το μανιτάρι Reishi έχει δείξει ότι μειώνει την πυελική φλεγμονή όταν χορηγείται ημερησίως σε 3 ξεχωριστές δόσεις των 12 mL εκχυλίσματος. Η ικανότητα του να μειώνει την πυελική φλεγμονή, καθιστά το μανιτάρι Reishi έναν καλό υποψήφιο για τη διαχείριση της δυσφορίας της ενδομητρίωσης, των ινομυωμάτων της μήτρας, της δυσμηνόρροιας και για τη φλεγμονώδη νόσο της πυέλου (PID).

Προτεινόμενη καθημερινή χρήση

Μια προσέγγιση μπορεί να είναι:

  • Βάμμα: 80-100 σταγόνες, 4 έως 6 φορές την ημέρα
  • Κάψουλες: 500-1000 mg, 3 φορές την ημέρα

Μέτρα ασφαλείας

Εάν λαμβάνετε αντιπηκττικά φάρμακα, ρωτήστε τον ιατρό σας εάν μπορείτε να λαμβάνετε συμπληρωμα Reishi διότι τα μανιτάρια Reishi προκαλούν μία μικρή αραίωση του αίματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση