Περισσότερα οφέλη με την κυκλική προπόνηση

Μειώστε το ποσοστό του σωματικού σας λίπους και ταυτόχρονα δυναμώστε το μυϊκό σας σύστημα βάζοντας στο πρόγραμμά σας την κυκλική προπόνηση. Ενα τέτοιο πρόγραμμα αποτελείται από έναν αριθμό ασκήσεων, τον οποίο καθορίζει ο γυμναστής σας, χωρίς μεγάλα ενδιάμεσα διαλείμματα.

Μπορεί να εφαρμοστεί από υγιή άτομα που έχουν καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και θέλουν να το βελτιώσουν.

Στην κλασσική της μορφή δεν ενδείκνυται για τις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς μπορεί να προκαλέσει καταπονήσεις και τραυματισμούς.

Όπως πάντα, ξεκινάμε ήπια και προοδευτικά αυξάνουμε ένταση και ρυθμό από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα από την κυκλική προπόνηση είναι πολλά. Βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος του ασκούμενου ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει και το καρδιαναπνευστικό του σύστημα.

Είναι το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα εκγύμνασης για ασκούμενους που δεν μπορούν να αφιερώσουν παρά μόνο λίγα λεπτά της ώρας για την γυμναστική τους.

Ενα πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης περιλαμβάνει ασκήσεις για όλο το σώμα. Τον αριθμό των ασκήσεων τον καθορίζει ο γυμναστής ανάλογα το επίπεδο του ασκούμενου και την ώρα που μπορεί να αφιερώσει.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χώρο που θα γίνει το πρόγραμμα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στον κήπο του σπιτιού, στην εξοχή ακόμα και στην παραλία.

Οι επιλογές είναι πολλές

Ενα από τα θετικά του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι δεν χρειάζονται απαραίτητα όργανα γυμναστικής. Ο ασκούμενος με την κατάλληλη καθοδήγηση από το γυμναστή του μπορεί να εκτελέσει ασκήσεις ακόμα και με το βάρος του σώματος του.

Βέβαια το ιδανικότερο όλων θα ήταν ο συνδυασμός τόσο ελεύθερων ασκήσεων όσο και η χρήση των μηχανημάτων.

Ανάλογα με τους στόχους που έχετε βάλει, ο γυμναστής θα καθορίσει τον αριθμό των επαναλήψεων σε κάθε άσκηση ή το χρόνο διάρκειάς της. Για παράδειγμα μπορεί να κάνετε 15 επαναλήψεις κάμψεις δικέφαλων βραχιόνων ή να κάνετε την ίδια άσκηση συνεχόμενα για ένα 1 λεπτό.

Επίσης η επιβάρυνση στις ασκήσεις, αν χρησιμοποιείτε βάρη, ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο σας. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μέτρια επιβάρυνση με σκοπό να μπορείτε να εκτελείτε άνετα όσες επαναλήψεις σας έχει συστήσει ο γυμναστής σας.

Απλές συμβουλές

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης ευχάριστο και αποτελεσματικό.

-Εναλλάσσεται ασκήσεις του κάτου μέρους του σώματος με το άνω. Ετσι θα δίνετε την ευκαιρία στους μύς σας να ξεκουράζονται επαρκώς.

-Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες και κυρίως τις μεγαλύτερες όπως πλάτη, στήθος, πόδια.

-Διατηρήστε το ρυθμό σας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

-Για καλύτερα αερόβια αποτελέσματα μειώστε το χρόνο του διαλείμματος ανάμεσα από την κάθε άσκηση.

Διαβάστε επίσης

Αξίζει να δείτε

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση