πτυχες στη γλωσσα | χουρμαδες | μουστοκουλουρα θερμιδες | σπασιμο καρπου | θερμιδες 10 κερασια | μεσογειακη αναιμια

Προπόνηση με αντιστάσεις και καρδιοπάθειες


Για πολλά χρόνια τα προγράμματα άσκησης των καρδιοπαθών, αφορούσαν αποκλειστικά τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας, παρόλο που οι καθημερινές δραστηριότητες των καρδιοπαθών, όπως και όλων των ανθρώπων, απαιτούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο μυϊκής δύναμης και αντοχής. Οι ασκήσεις αντίστασης αποφεύγονταν γιατί οι γιατροί και οι αθλητικοί επιστήμονες θεωρούσαν ότι φόρτιζαν αρνητικά και επικίνδυνα το καρδιαγγειακό σύστημα. Τα τελευταία όμως χρόνια, η έρευνα απέδειξε ότι η σωστή άσκηση με αντιστάσεις μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και έτσι πολλά προγράμματα αποκατάστασης καρδιοπαθών, χρησιμοποιούν πλέον ως αναπόσπαστο μέρος τους την άσκηση με αντιστάσεις ( βάρη και λάστιχα κυρίως ).Αυτό το είδος άσκησης είναι πολύ χρήσιμο για καρδιοπαθείς των οποίων η εργασία είναι χειρονακτική, για αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες αναψυχής που απαιτούν αυξημένη κινητοποίηση των άκρων και για αυτούς που θέλουν να αναστρέψουν τη μυϊκή ατροφία που δημιούργησε η σωματική αδράνεια ή να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι η συστηματική άσκηση με βάρη μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακής προσβολής εξαιτίας ξαφνικής υπερφόρτισης της καρδιάς και των μυών, που μπορούν να προκαλέσουν δραστηριότητες όπως η περιποίηση του κήπου, το ανέβασμα της σκάλας ή η μεταφορά της τσάντας με τα ψώνια. Εκτός από αυτό υπάρχουν ενδείξεις ότι η άσκηση με αντιστάσεις διατηρεί σε επιθυμητά επίπεδα τη χοληστερίνη και μειώνει την αρτηριακή πίεση σε ασθενείς με μετρίου βαθμού υπέρταση. Φυσικά τα προγράμματα άσκησης επιβάλλεται να σχεδιάζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες, να είναι εξατομικευμένα και να εφαρμόζονται μόνο μετά από λεπτομερή ιατρικό έλεγχο και την άδεια του γιατρού. Η Αμερικάνικη Αθλητιατρική Εταιρεία αναφέρει τις εξής αντενδείξεις:
1. Εάν κατά τη διάρκεια του τεστ κοπώσεως παρουσιάζονται μη φυσιολογικές αιμοδυναμικές προσαρμογές ή ισχαιμικές μεταβολές ( στο ηλεκτροκαρδιογράφημα ) και συμπτώματα .όπως στηθάγχη κ.τ.λ.
2. Κακή λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς.
3. Μέγιστη ικανότητα άσκησης ίση με 6 ΜΕΤ, δηλαδή κατανάλωση οξυγόνου ίση με 19 ml/kg/min.
4. Μη ελεγχόμενη υπέρταση ή ανεξέλεγκτες αρρυθμίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.