τριήμερη νηστεία | κολικος εντερου | φυσιολογικη τιμη σφυγμων | σισκεβες για γαρνιρισμα φαγιτο

Τα υγιεινά σνακ βελτιώνουν τη διατροφή του παιδιούΠολλά παιδιά προσλαμβάνουν περισσότερες από τις μισές θερμίδες της ημέρας από διάφορα σνακ, κάτι που σημαίνει ότι η παροχή σνακ με χαμηλά λιπαρά μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία της υγείας τους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Dietetic Association.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της χορήγησης ενός παγωτού με χαμηλά λιπαρά, αλλά ενισχυμένου με άλλα θρεπτικά συστατικά, σαν απογευματινό σνακ, σε 67 μαθητές.

Τις ημέρες που οι μαθητές κατανάλωναν το παγωτό η ημερήσια ενεργειακή (θερμιδική) πρόσληψη σημείωσε μείωση, με παράλληλη μείωση του ποσοστού λίπους στη διατροφή τους.

Η κατανάλωση υγιεινών σνακ μπορεί ακόμα και να συμβάλει στην ικανοποιητική πρόσληψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο, η έλλειψη των οποίων παρατηρείται σε πολλά παιδιά και έφηβους.

Σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος αποτελούν πολύ υγιεινές επιλογές που μπορεί να αποτρέψουν τα παιδιά από την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των παιδιών επιλέγει σαν σνακ τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά όπως είναι τα τσιπς και τις σοκολάτες, καθώς και τα αναψυκτικά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμιδική πρόσληψη, χωρίς όμως να προσλαμβάνονται θρεπτικά συστατικά. Τέτοια σνακ κατηγοριοποιούνται ως τρόφιμα με κενές θερμίδες.

Πρόσφατες μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα παιδιά καταναλώνουν τουλάχιστον 2 σνακ την ημέρα, ενώ υποστηρίζουν ότι τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας καθώς και η κακή διατροφή των παιδιών οφείλεται κατά ένα μέρος στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.