τι ειδους ασθενεια ειναι ο πρωτεας | αρρωστιες από στοματικό έρωτα | διαιτα χοληστερινης

Η μητέρα επηρεάζει σημαντικά την άποψη του παιδιού για το κάπνισμαΤα παιδιά των οποίων η μητέρα δεν καπνίζει και έχει έντονα αρνητική στάση για το κάπνισμα, είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν καπνιστές κατά 50%, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, ιδίως εκείνους των οποίων οι γονείς ενώ είναι καπνιστές, τους επιβάλλουν να μην καπνίζουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να τους θεωρούν υποκριτές και να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις συμβουλές τους.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Fred Hutchinson Cancer Research Center, στο Σιάτλ των ΗΠΑ και η οποία επικεντρώθηκε στον ρόλο της μητέρας στις καπνιστικές συνήθειες των παιδιών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.736 μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου και οι μητέρες τους, οι οποίες όταν τα παιδιά τους ήταν οκτώ ετών συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις απόψεις τους για το κάπνισμα. Μετά από εννέα χρόνια οι μαθητές ερωτήθηκαν για τις καπνιστικές τους συνήθειες.

Οπως προαναφέραμε τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά με μητέρες φανατικά αντικαπνίστριες ήταν πιο πιθανό να μην γίνουν καπνιστές, όταν όμως ο πατέρας κάπνιζε οι απόψεις της μητέρας δεν φάνηκε να έχουν θετική επίδραση στο παιδί τους.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές είναι σημαντικό μία μητέρα να έχει μία σταθερή αντικαπνιστική στάση, όμως πρέπει και οι δύο γονείς να είναι αρνητικοί απέναντι στο κάπνισμα και φυσικά να μην καπνίζουν αν θέλουν παιδία τους να μην εξελιχθούν σε καπνιστές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.