ιλαρα εξανθημα φωτογραφιες | λοιμωξη του αναπνευστικου συμπτωματα

ΕΦΕΤ: Για ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα τα ΧριστούγενναΜε ιδιαίτερα συστηματικό και εντατικό τρόπο ελέγχεται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, η αγορά των τροφίμων, τα οποία κατά κύριο λόγο καταναλώνονται τις ημέρες των Χριστουγέννων (κρέας, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί, ποτά κλπ.) προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή τους.

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωση που απέστειλε ο ΕΦΕΤ στο Care, θα πρέπει να εφαρμόζουν με ιδιαίτερη προσοχή, αυστηρά κριτήρια επιλογής, μια και η τελική ευθύνη ανήκει στον ίδιο τον κατανλωτή.

Οι καταναλωτές λοιπόν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι:

-Η σχέση τιμών και ποιότητας είναι πάντα χρήσιμη και ιδιαίτερα ενόψει της εισόδου του νέου νομίσματος Ευρώ.

-Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές ή από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή οι αγορές που συνδέονται με προσφορές τροφίμων θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αποτελούν πηγές διάθεσης μη ελεγχομένων τροφίμων, που πολλές φορές μπορεί να είναι επικίνδυνα ή ακατάλληλα και είναι δυνατόν να συνδυαστούν με τροφοδηλητηριάσεις ή με πλάνη του καταναλωτή.

-Η ημερομηνία λήξης, οι οδηγίες χρήσεως, οι συνθήκες διατήρησης όπως και τα βασικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (χρώμα, οσμή, εμφάνιση κτλ), αποτελούν στοιχεία που θα πρέπει να διερευνά πάντα ο καταναλωτής πριν από την επιλογή και χρήση τους.

Επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων κατά τους χειρισμούς τους από τον καταναλωτή (συντήρηση, μαγείρεμα κ.λ.π.)

Ο ΕΦΕΤ για καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών εξέδωσε φυλλάδιο με χρήσιμες οδηγίες για τις προμήθειες των τροφίμων κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και για τη διαχείρισή τους από τους καταναλωτές. Το φυλλάδιο αυτό θα διανέμεται από σημεία μαζικής διάθεσης τροφίμων κατά τις γιορτινές μέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.