ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟ ΟΡΟ | παραλυτικος ειλεος | στιγμα σκωληκοειδιτιδα λευκα αιμοσφαιρια

Καφές κατά τερηδόναςΟ καφές και μάλιστα ο καβουρδισμένος μπορεί να προφυλάσσει από την τερηδόνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Πάβια, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Το μυστικό της αντιτερηδονογόνου δράσης του καφέ πιθανόν βρίσκεται στο ότι ουσίες που περιέχει εμποδίζουν την προσκόλληση των στρεπτόκοκκων mutans, των μικροβίων που θεωρούνται ως ένα από τα κύρια αίτια εμφάνισης της τερηδόνας, στην αδαμαντίνη των δοντιών.

Τις αντιπροσκολλητικές αυτές ιδιότητες του καφέ φαίνεται ότι αυξάνει η διαδικασία του καβουρδίσματος, επισημαίνουν οι επιστήμονες οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα πράσινων και καβουρδισμένων κόκκων καφέ από αραβικές ποικιλίες προερχόμενες από διάφορες χώρες.

Ο στιγμιαίος καφές διαπιστώθηκε ότι είχε την μεγαλύτερη ανασταλτική δράση απέναντι στον στρεπτόκοκκο, ενώ η ιδιότητα αυτή του καφέ δεν επηρεαζόταν από το αν ο καφές ήταν ντεκαφεϊνέ ή όχι.

Το συστατικό που προσδίδει στον καφέ τις αντιπροσκολλητικές του ιδιότητες είναι η τριγονελλίνη, η οποία είναι μία υδατοδιαλυτή ένωση υπεύθυνη για άρωμα και τη γεύση του καφέ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να επαληθευτούν και σε πειραματόζωα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα καταστεί δυνατόν να βρουν πρακτική εφαρμογή στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της τερηδόνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.