θετικη mantoux | συστολη καρδιας | σφυρα ποδιου | μαραφελιας κτηνιατρος

Η μέτρια πρόσληψη λίπους βοηθάει στη μακροχρόνια απώλεια βάρουςΕνα διαιτολόγιο το οποίο στηρίζεται στη μέτρια και όχι στην πολύ χαμηλή πρόσληψη λίπους μπορεί να βοηθήσει στη μακροχρόνια απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Obesity.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την αποτελεσματικότητα αλλά και την ικανοποίηση που προσφέρει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με πολύ χαμηλά λιπαρά και ένα άλλο πρόγραμμα με μέτρια πρόσληψη λίπους, αντίστοιχη με αυτή που προτείνει η μεσογειακή δίαιτα. Εμφαση δηλαδή στους πιο "υγιεινούς" τύπους λίπους όπως τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 31 άτομα που ακολούθησαν διαιτολόγιο με μέτρια πρόσληψη λίπους και 30 άτομα που ακολούθησαν διαιτολόγιο με χαμηλή πρόσληψη λίπους. Και ενώ δε σημειώθηκε σημαντική διαφορά στην απώλεια βάρους στις δύο διαφορετικές ομάδες, η ομάδα με τη μέτρια πρόσληψη λίπους, διατήρησε το νέο μειωμένο βάρος και σημείωσε μεγαλύτερη θέληση για συνέχιση του προγράμματος.

Αντίθετα, η ομάδα με τη χαμηλή πρόσληψη λίπους, ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, όχι μόνο σημείωσε επανάκτηση του χαμένου βάρους αλλά και προσθήκη 3 παραπάνω κιλών σε σχέση με το σωματικό βάρος πριν από την έναρξη του προγράμματος.

Μετά από 18 μήνες, το 54% των ατόμων με τη μέτρια πρόσληψη λίπους συνέχιζε το πρόγραμμα, ενώ στην άλλη ομάδα η αντίστοιχη συμμετοχή μόλις που έφτανε το 20%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.