Συγκεκριμένες μέρες άσκησης οδηγούν σε γρηγορότερη απώλεια βάρους

Μπορεί η άσκηση να συμβάλλει στην διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες στο κύκλο μιας γυναίκας, όπου η απώλεια σωματικού λίπους είναι μεγαλύτερη και ο οργανισμός κάνει περισσότερες καύσεις. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Adelaide.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η προπόνηση κατά την τελευταία φάση του κύκλου (λίγες μέρες πριν την περίοδο) μειώνει τα δυσάρεστα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό γυναικών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην απώλεια περισσότερων θερμίδων.

Στην τελευταία φάση του κύκλου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση διαφορών ορμονών, όπως των οιστρογόνων, στον γυναικείο σώμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να χρησιμοποιεί το λίπος ως άμεση πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της μυϊκής προσπάθειας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα προγράμματα διατροφής και άσκησης θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικά, άμα ελάμβαναν υπ’ όψιν τους και τις φυσιολογικές αλλαγές που προκύπτουν στον γυναικείο οργανισμό σε κάθε φάση του κύκλου. Στο μέλλον οι ειδικοί πρόκειται να προβούν σε εκτενέστερες έρευνες, προκειμένου να καταλήξουν σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα