οστεοσαρκωμα τι ειναι | ένα σουβλάκι πίτα ποσά γραμμάρια είναι | αποβολη αποξεση | σοοβαρη ασβεστωση βαλβιδας

Συγκεκριμένες μέρες άσκησης οδηγούν σε γρηγορότερη απώλεια βάρουςΜπορεί η άσκηση να συμβάλλει στην διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες στο κύκλο μιας γυναίκας, όπου η απώλεια σωματικού λίπους είναι μεγαλύτερη και ο οργανισμός κάνει περισσότερες καύσεις. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Adelaide.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η προπόνηση κατά την τελευταία φάση του κύκλου (λίγες μέρες πριν την περίοδο) μειώνει τα δυσάρεστα συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό γυναικών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην απώλεια περισσότερων θερμίδων.

Στην τελευταία φάση του κύκλου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση διαφορών ορμονών, όπως των οιστρογόνων, στον γυναικείο σώμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να χρησιμοποιεί το λίπος ως άμεση πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της μυϊκής προσπάθειας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα προγράμματα διατροφής και άσκησης θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικά, άμα ελάμβαναν υπ' όψιν τους και τις φυσιολογικές αλλαγές που προκύπτουν στον γυναικείο οργανισμό σε κάθε φάση του κύκλου. Στο μέλλον οι ειδικοί πρόκειται να προβούν σε εκτενέστερες έρευνες, προκειμένου να καταλήξουν σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.