πνευμονια μικροβια | τσιμπιδης | σκληροδερμια | ενδοσκοπιση | παθησεις πνευμονων | κωφοι και γυμναστικη

Υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου και καρκίνος του προστάτηΗ υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, πιθανόν να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 21.000 άνδρες, για μία χρονική περίοδο 11 ετών, βρέθηκε ότι τα άτομα των οποίων η ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου, από γαλακτοκομικά προϊόντα, ξεπερνούσε τα 600mg, είχαν 32% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη σε σχέση με τα άτομα των οποίων η πρόσληψη δεν ξεπερνούσε τα 150mg.

Κάθε επιπρόσθετη αύξηση στην ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου, από γαλακτοκομικά προϊόντα, κατά 500mg, συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο σε ποσοστό 16%.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου από γαλακτοκομικά προϊόντα σχετίζεται με μείωση των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα, η οποία προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη.

Στην έρευνα δε μελετήθηκε ποιά είναι η αντίστοιχη δράση της πρόσληψης ασβεστίου από συμπληρώματα διατροφής, ενώ, θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες προκειμένου να γίνουν νέες συστάσεις για την πρόσληψη ασβεστίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.